Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Cisco Phone - Corporate Directory not working

Hi all,

There was a building shutdown in my office and i shutdown both my publisher and subscriber.

Now the corporate directory on all my cisco phones are not working with error "Host not found"

I did a restart of TFTP and TVS services but it didnt help.

can someone help me?

Thanks

9 REPLIES

Cisco Phone - Corporate Directory not working

Hi.

Try to remove secure url and see if it works.

You can also try to restart Tomcat service.

HTH

Regards

Carlo

Please rate all helpful posts

"The more you help the more you learn"

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
New Member

Cisco Phone - Corporate Directory not working

I have tried those methods that you've suggested but it didnt work as well.

Can it be related to certificate issue?

I SSH to CUCM and ran show itl and it said "The ITL file was verified successfully".

New Member

Cisco Phone - Corporate Directory not working

Hi, try to remove the Archive ITL from the phones.

New Member

Cisco Phone - Corporate Directory not working

yup i removed the ITL from cisco phone rebooted  but i still cannot access the corporate directory function "Host not found"

Cisco Phone - Corporate Directory not working

Hi Kok Tshun,

You can take a packet capture from one of the IP phones while trying to access corporate directory and check if the request is going to to proper URL and if we are getting anything in response. Additionally, as it was an unclean shutdown that triggered the issue so please check the basic health of cucm servers by running the following commands.

utils diagnose test

utils core active list

show status

HTH

Manish

New Member

Cisco Phone - Corporate Directory not working

i did run the diagnose test and everything passed except NTP server.

I used wireshark to capture the packets  and what do i look out for?

Thanks

Cisco Phone - Corporate Directory not working

You should see an http get request going out from the phone with the corp dir url and a 200 ok response to it.

Manish

New Member

Cisco Phone - Corporate Directory not working

Hi Manish,

i dont seem to see the corp url in the log...i found out that CTL not found bout ITL found and transferred ok.

under CUCM administrator -> enterprise parameter, this is the value in URL Directories & Secured URL Directories

http://ip_address:8080/ccmcip/xmldirectory.jsp

https://ip_address:8443/ccmcip/xmldirectory.jsp

if i access via browser,i got this message

XML Parsing Error: XML or text declaration not at start of entity

Location: http://ip_address:8080/ccmcip/xmldirectory.jsp

Line Number 7, Column 1:

^

under ip phone services,i changed the corporate directory URL to Application:Cisco/CorporateDirectory, reboot my phone and it can access but the display format is not the same like before.

do i need to enable ldap for this corporate directory to work?


New Member

I had the exact same problem.

I had the exact same problem. The browser issue is probably due to Firefox / Chrome, if you try IE it should work, it worked for me.

Regarding the Phone's problem to access Corp. Directory, we had to restart Tomcat on the Subs phones are registered to. It worked in some Subs, others had to be reloaded.

If that doesnt work for you I advise you to raise a case with TAC.

837
Views
0
Helpful
9
Replies
CreatePlease to create content