Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Dears:

I need some help to troubleshoot a transfer key issue:

If the receptionist receives a call from the PSTN and need to transfer it to another number in the PSTN, they can not. As soon as try to hit the transfer softkey  nothing happens.

In the CME I have following configuration regarding transfer:

  • telephony-service

transfer-system full-consult

transfer-pattern .T

  • voice service voip

allow-connections h323 to h323

allow-connections h323 to sip

allow-connections sip to h323

allow-connections sip to sip

supplementary-service h450.12

fax protocol t38 ls-redundancy 0 hs-redundancy 0 fallback none

h323

  • Cisco IOS Software, C2900 Software (C2900-UNIVERSALK9-M), Version 15.0(1)M4, RELEASE SOFTWARE (fc1)

Any idea?

Everyone's tags (2)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Green

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Hi,

I have just tested similar to your set up in my lab

Can you try taking out the supplimentry service

!

voice service voip

no supplementary-service h450.12

!

Retest

Regards

Alex

Regards, Alex. Please rate useful posts.
12 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

What do you mean? After press transfer softkey, can't you enter an extension or external number ?

New Member

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Sorry! Let me write down a better explanation.

  1. The reception in the CME receives a call from the PSTN
  2. Then hits the transfer key and get new dial tone to dial. (The first call is put on hold)
  3. The receptionist dials a PSTN number and connects.
  4. As soon as she hits the Transfer Softkey nothing happens.

Is more clear?

I'm thinking to test this:

voice service voip

   no supplementary-service h450.2

Do you have something to suggest?

Thanks in advance

Regards

Hall of Fame Super Gold

Re: CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

These commands are not needed.

Did it always happened? Have you tried reloading router ? That is also a good occasion to update IOS.

New Member

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

I can not configm if this always happened ( I inherit the system and the user can not confirm)

No, I did not reload the router:

EMC_2911_VOICE uptime is 1 year, 1 week, 6 days, 17 hours, 55 minutes

I will do this tonight.

Thanks!!

New Member

Re: CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Paolo:

The reload did not work. The issue still there. Few questions:

  1. Do you suggest to upgrade the IOS?
  2. Do you think that the phone firmware could be the issue (8-4-2)?
  3. Any other idea?

Thanks for the support

Regards

Marcelo

Hall of Fame Super Gold

Re: CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Are you using isdn? Is yes, can you take debugs isnd q931.

New Member

Re: CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Yes. Tomorrow I can collect the debugs and send the tail.

Thanks!

New Member

Re: CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Paolo:

Debug isdn q931 ON

Apr 13 15:17:23 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: Applying typeplan for sw-type 0xD is 0x0 0x0, Calling num 13055391358

Apr 13 15:17:23 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: Sending SETUP  callref = 0x0124 callID = 0x80A5 switch = primary-ni interface = User

Apr 13 15:17:23 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: TX -> SETUP pd = 8  callref = 0x0124

        Bearer Capability i = 0x8090A2

                Standard = CCITT

                Transfer Capability = Speech 

                Transfer Mode = Circuit

                Transfer Rate = 64 kbit/s

        Channel ID i = 0xA98397

                Exclusive, Channel 23

        Progress Ind i = 0x8183 - Origination address is non-ISDN

EMC_MIA_2911_VOICE#

        Calling Party Number i = 0x80, '13055391358'

                Plan:Unknown, Type:Unknown

        Called Party Number i = 0x80, '1010444011541150322150'       <-Calling this number to tranfer a hold call

                Plan:Unknown, Type:Unknown

Apr 13 15:17:23 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: RX <- CALL_PROC pd = 8  callref = 0x8124

        Channel ID i = 0xA98397

                Exclusive, Channel 23

EMC_MIA_2911_VOICE#

Apr 13 15:17:27 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: RX <- PROGRESS pd = 8  callref = 0x8124

        Progress Ind i = 0x8A81 - Call not end-to-end ISDN, may have in-band info

EMC_MIA_2911_VOICE#

Apr 13 15:17:36 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: RX <- CONNECT pd = 8  callref = 0x8124

Apr 13 15:17:36 UTC: %ISDN-6-CONNECT: Interface Serial0/0/0:22 is now connected to 1010444011541150322150 N/A

Apr 13 15:17:36 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: TX -> CONNECT_ACK pd = 8  callref = 0x0124

EMC_MIA_2911_VOICE#

Apr 13 15:18:19 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: RX <- DISCONNECT pd = 8  callref = 0x01FD

        Cause i = 0x8090 - Normal call clearing

Apr 13 15:18:19 UTC: %ISDN-6-DISCONNECT: Interface Serial0/0/0:1  disconnected from unknown , call lasted 120 seconds

EMC_MIA_2911_VOICE#

Apr 13 15:18:19 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: TX -> RELEASE pd = 8  callref = 0x81FD

Apr 13 15:18:19 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x01FD

EMC_MIA_2911_VOICE#

Apr 13 15:18:22 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: RX <- DISCONNECT pd = 8  callref = 0x8124

        Cause i = 0x8490 - Normal call clearing

Apr 13 15:18:22 UTC: %ISDN-6-DISCONNECT: Interface Serial0/0/0:22  disconnected from 1010444011541150322150 , call lasted 46 seconds

EMC_MIA_2911_VOICE#

Apr 13 15:18:22 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: TX -> RELEASE pd = 8  callref = 0x0124

Apr 13 15:18:22 UTC: ISDN Se0/0/0:23 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x8124

EMC_MIA_2911_VOICE#

When the receptionist press the transfer, nothing happends. (Even in the debus I can not see new messages).

**********************************************

Something else to mention: This CME has an MTP resource registered to a CUCM. This is used because the CME is an H323 gateways that need to make calls to the H323 network (the MTP solved a voice delay cut-throught issue)

sccp local GigabitEthernet0/0.100

sccp ccm identifier 1 version 7.0

sccp ccm identifier 2 version 7.0

sccp

!

sccp ccm group 123

associate ccm 1 priority 1

associate profile 1 register mtp_conf

associate profile 2 register mtp_xcode

keepalive retries 5

!

sccp ccm group 2

associate ccm 2 priority 1

associate profile 3 register cme-mtp

!

dspfarm profile 2 transcode 

codec g711ulaw

codec g711alaw

codec g729ar8

codec g729abr8

codec g729r8

maximum sessions 7

associate application SCCP

!

dspfarm profile 1 conference 

description Conference

codec g711ulaw

codec g711alaw

codec g729ar8

codec g729abr8

codec g729r8

codec g729br8

maximum sessions 12

associate application SCCP

!

dspfarm profile 3 mtp 

codec g729r8

maximum sessions software 500

associate application SCCP

Do you think that this can affect the transfer key in the CME?

Thanks

Marcelo Czerewacz

Green

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Hi,

I have just tested similar to your set up in my lab

Can you try taking out the supplimentry service

!

voice service voip

no supplementary-service h450.12

!

Retest

Regards

Alex

Regards, Alex. Please rate useful posts.
New Member

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Acampbell:

Thanks for jumping into the issue but I removed the command " supplementary-service h450.12 " and the issue was still there.

Paolo:

I tested to remove the commands

  • supplementary-service h450.2
    
  •  supplementary-service h450.3

an now it is working.

Thanks both for the brainstorming.

Best Regards

Marcelo Czerewacz

New Member

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Acampbell please add the coomands to the correct answer. You answer was not completly right but triggered the answer.

Thanks and Best Regards

Hall of Fame Super Gold

CME 7.1 - Tranfer off-net to off-net not working

Thank you for letting us know.

I don't really know why cisco doesn't make that the default.

960
Views
0
Helpful
12
Replies