Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

CME UC520 Configure FXS port

Hi, I'm having trouble getting a normal analogue phone to ring or get a dial tone when connected to a FXS port on a UC520. I've gone back to a default configuration for the device and would appreciate any help I can get.

Thanks,

Craig.

23 REPLIES
Cisco Employee

Re: CME UC520 Configure FXS port

The FXS ports might have the 'service stcapp' configured on the POTS dial peers that reference the FXS ports. If you just want dial tone under IOS control, remove the stcapp commands, otherwise you will need to do the full SCCP config to allow these ports to register as SCCP devices -

http://www.cisco.com/en/US/products/ps6706/products_feature_guide09186a00806cab75.html

Hall of Fame Super Gold

Re: CME UC520 Configure FXS port

Hi, if no dialtone with default config, the port may got stuck, so reload the unit.

Then check that you're better running XW5 as older versions can be buggy in various areas.

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

I'm not sure if it's a pinout issue with my UK analogue phone. When I dial the analogue phone from an IP phone, the IP phone seems to ring the analogue phone but no ringing on the analogue phone though. When I pickup the analogue phone I can then hear a noise that matches the IP phone dialling but with no voice communications. Does this makes cense ?

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

I'm using a straight through RJ11 cable and another phone with a default config of the UC520 still nothing.

Cisco Employee

Re: CME UC520 Configure FXS port

enable 'debug vpm signal' to see if the port recognizes any activity when you go off hook.

Also check the output of 'show voice port summ' to see if those fxs ports are operational.

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

It seems that there is no activity when I plug my analogue phone into a voice port. No information is displayed after going off hook when debug vpm signal is active. This is what I get when I do a show voice port summ.

PORT CH SIG-TYPE ADMIN OPER STATUS STATUS EC

============== == ============ ===== ==== ======== ======== ==

0/0/0 -- fxs-ls up dorm on-hook idle y

0/0/1 -- fxs-ls up dorm on-hook idle y

0/0/2 -- fxs-ls up dorm on-hook idle y

0/0/3 -- fxs-ls up dorm on-hook idle y

Any suggestions ?

Hall of Fame Super Gold

Re: CME UC520 Configure FXS port

Hi, stuck ports can do strange things, have you reloaded the box ? Have you upgraded to XW5 ?

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

Yes its been reloaded. Yes running XW5:

Cisco IOS Software, UC500 Software (UC500-ADVIPSERVICESK9-M), Version 12.4(11)XW

5, RELEASE SOFTWARE (fc1)

Cisco Employee

Re: CME UC520 Configure FXS port

with debug vpm signal enabled, issue 'term mon' if you're accessing the uc via telnet.

Then take the handset off hook.

See if anything shows up.

Try this on all the fxs ports.

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

Hi, I have tried his on all ports. I'm connected via the console port. First I did a no shut on the ports then tried the phone in all fxs ports and get noting. When I do a no shut before trying to go off hook I get this and nothing else:

UC520(config)#voice-port 0/0/0

UC520(config-voiceport)#no shut

UC520(config-voiceport)#

Feb 11 08:56:59.319: htsp_process_event: [0/0/0, FXSLS_ONHOOK, E_HTSP_IF_INSERVI

CE]

Hall of Fame Super Gold

Re: CME UC520 Configure FXS port

Please send config for the voice port.

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

Hi, I have attached the config info.

Please let me know if anything else is needed?

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

Some new developments on this issue that is still on going. Would really appreciate any help on this.

When I do:

test voice port 0/0/0 relay ring on

The phone doesn't ring, but I get the ringing type noise when I lift and put the receiver to me ear?

Hall of Fame Super Gold

Re: CME UC520 Configure FXS port

Hi, I think you're using a BT phone that is wired in some special British way.

Can you make sure only two central wires are going from router to phone, all other are cut off.

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

Will it be ok if I cut off the wires one end ?

Hall of Fame Super Gold

Re: CME UC520 Configure FXS port

Woops, I think the following applies to you, so you need an adapter. Or just another phone:

http://cisco.com/en/US/tech/tk652/tk653/technologies_tech_note09186a00800e372f.shtml

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

I'm not 100% sure that this is the issue, but I would like to get hold of an adaptor to try to make sure.

I'll try an get hold of one and post back the results.

thanks,

Craig.

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

Have got hold of a basic non BT phone still no luck. When I call the Analogue phone, the LED lights on the FXS port but nothing happens with the phone?

Hall of Fame Super Gold

Re: CME UC520 Configure FXS port

If you lift, can you talk?

If so, seems like the ring generator is not working in which case the card would need to be replaced.

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

No it's although the analogue phone doesn't exist. The IP phones are fine.

Hall of Fame Super Gold

Re: CME UC520 Configure FXS port

You say that when you call it the led phone lights, so in some wat it does exist. You can send output of "debug vpm signal" when trying to use it.

New Member

Re: CME UC520 Configure FXS port

I've tried the debug before with no joy; I'm suspecting it's the cable now. I'm in the uk and using the straight through Rj11 with the two centre pins being used. I'm suspecting now that this shouldn't be the case?

Hall of Fame Super Gold

Re: CME UC520 Configure FXS port

That is the right cable.

Why don't you try an IOS upgrade to XW6 ?

You case is so strange than anything can be beneficial.

846
Views
0
Helpful
23
Replies
CreatePlease to create content