Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

CP-7841-K9 failed to register

Hi,

I'm having problem registering my two CP-7841-K9 phone with CUCM v10.5. I have 2 CP-7942G, 2 CP-7945G and 1 CP-8831-K9 and they are register without any problem. It's just the 2 CP-7941-K9 that are causing problem.

12 REPLIES
Hall of Fame Super Silver

What do you see under the

What do you see under the system messages menu on the phone?

Have you tried factory reset? Press settings, **#, more soft key, Erase.

If so, is the phone pulling proper TFTP address?

Chris

New Member

I did verify the TFTP address

I did verify the TFTP address and it's the right one.

Hall of Fame Super Silver

Did you perform factory reset

Did you perform factory reset? Or deleted old certificates from the phone?

What is the system log on the phone showing?

Chris

New Member

I tried to factory reset the

I tried to factory reset the phone by holding # when booting then 123456789*0# but it doesn't reset it.

If I go under setting, phone information, I can see that Last Upgrade Failed.

Details: SCCP41.9-3-1SR4-1S.loads

Hall of Fame Super Silver

How about if you follow my

How about if you follow my directions for factory reset?

What is the hardware version of the phone? i.e. V13, V14, etc?

Chris

New Member

cp-7841-k9= v03

cp-7841-k9= v03

New Member

Hi!I had the same problem. A

Hi!

I had the same problem. A workaround it worked for me was  intentionally  changing " Operational VLAN" to a incorrect parameter, save changes, wait a couple of minutes, Apply a reset on Network setting, it will show as not registering and then aply again a Reset on Network settings. It worked for me in 2 phones.Hope  it helps

New Member

The directions for factory

The directions for factory reset seem to be not working. What I did is select Setting, Admin Setting, Reset Setting, ALL but still the same problem.

New Member

Ohh and I made a mistake, the

Ohh and I made a mistake, the phone is 7841 not 7941 my bad, I'm sorry...

New Member

Also, check the firmware

Also, check the firmware version the phone is currently running ( settings / status / firmware versions) - we had some 7941s/61s that wouldn't register...

If it's on a lower 8.x version, you may have to do an intermediate update to 8.5.2, then to a 9.x version (which I believe CUCM 10.5 runs standard).

New Member

Hi Jaiel.My name is Enrique

Hi Jaiel.

My name is Enrique Villasana, and right now I have the same problem

I have a CME 10.5 ( IOS 154-3.M2), and 20 Ip Phones (7821, and 7841 models).

None of these 78XX Ipphones get registration.

 

I would like to know if you could solve this problem, if so I really appreciate if you can share the solution. I have a Cisco TAC case openned for 2 weeks with no results....

Thanks in advanced

Enrique Villasana

 

New Member

Hi Jaiel.My name is Enrique

Hi Jaiel.

My name is Enrique Villasana, and right now I have the same problem

I have a CME 10.5 ( IOS 154-3.M2), and 20 Ip Phones (7821, and 7841 models).

None of these 78XX Ipphones get registration.

 

I would like to know if you could solve this problem, if so I really appreciate if you can share the solution. I have a Cisco TAC case openned for 2 weeks with no results....

Thanks in advanced

Enrique Villasana

 

601
Views
0
Helpful
12
Replies