Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

Hi all,

i'm setting up a cisco 2821 as h323 voice gateway for a CUCM 6.X (i'md oing a migration from cucme to cucm).

This is the configuration h323 gateway config:

--- for inbound call---

voice class h323 1

h225 timeout tcp establish 3

!

!

dial-peer voice 69 pots

incoming called-number .T

direct-inward-dial

!

dial-peer voice 223 voip

preference 1

destination-pattern 223

voice-class h323 1

session target ipv4:10.1.10.10

dtmf-relay h245-alphanumeric

codec g711ulaw

!

ip 10.1.10.10 is the cucm ip address.

______________________________________

---for outbound call---

all is working fine!

______________________________________

So, if i try to call 223 number, CUCM reject call.

223 is a directory number registered on CUCM that is working fine for outbound call.

Any idea?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

Re: CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

make sure you're sending the call from the IP configured under CUCM

h323-gateway voip bind srcaddr ip_address

h323-gateway voip interface

CUCM only accepts calls from IPs he recognizes for H323

HTH

java

if this helps, please rate

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
6 REPLIES
Cisco Employee

Re: CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

make sure you're sending the call from the IP configured under CUCM

h323-gateway voip bind srcaddr ip_address

h323-gateway voip interface

CUCM only accepts calls from IPs he recognizes for H323

HTH

java

if this helps, please rate

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
New Member

Re: CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

This was helpful for resolve my issue!

h323 gateway configuration was right!

Thank you very much

Diego

New Member

Re: CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

Also make sure the Calling Search Space for the h323 gateway in CM can see the Partition where the DN 223 is in.

New Member

Re: CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

I didn't configure any partition or calling search space. Is this mandatory?

Thanks

Diego

New Member

Re: CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

Hi Diego

How many interfaces do you have on your H.323 gateway? If you don't configure the "h323-gateway voip bind srcaddr" command on the Interface with the IP configured in CUCM, the gateway will use the otugoing interface for the source IP.

Sometimes also a Reset on the H.323 Gateway Config on CUCM helps ;-)

Have you tried to "debug cch323 h225"?

Regards

Stefan

New Member

Re: CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

Hi stefan,

this is the debug:

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/cch323_call_setup_normal: SETUP_NTF_TIMER is not running. Continue processing.

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/cch323_h225_set_new_state: Changing from H225_IDLE state to H225_IDLE state

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/run_h225_sm: Received event H225_EV_SETUP while at state H225_IDLE

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/check_qos_and_send_setup: Setup ccb 0x48D78A38

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/run_h225_sm: Received event H225_EV_FS_SETUP while at state H225_IDLE

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/idle_fsSetup_hdlr: Setup ccb 0x48D78A38

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/copy_token_from_ccb: copy_token_from_ccb: Entered

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup:

generic_send_setup: is_overlap = 0, info_complete = 0

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup: sending calling IE

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup: ====== PI = 3

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup: Send infoXCap=128, infoXRate=16, rateMult=0, xMode=128, info_layer1_prot=163

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup: src address = 10.1.10.1; dest address = 10.1.10.10

gatewaypd#

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/cch323_h225_set_new_state: Changing from H225_IDLE state to H225_REQ_FS_SETUP state

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/run_h225_sm: Received event H225_EV_CONN_LOST while at state H225_REQ_FS_SETUP

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/run_h225_sm: Received event H225_EV_RELEASE while at state H225_REQ_FS_SETUP

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/cch323_h225_set_new_state: Changing from H225_REQ_FS_SETUP state to H225_IDLE state

I didn't configure any partition or calling search space. Is this mandatory?

Diego

944
Views
0
Helpful
6
Replies