Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

CUCM - replication status 3 and 0 after upgrade

Hi,

I have a CUCM three node setup.

1 node : Had 5.1.3-8 + we upgrade to 7.0.2a
2 node : Had 5.1.3-8 + we upgrade to 7.0.2a
3 node : We install 7.0.2a from scratch and add it as third node.

At this point everything was fine Database had a 2 state for all node, I did install the locale_FR_FR for 7.0.2 and then restart.

And then I saw that...

THE PROBLEM IS :

NODE 1 : replication status of 3
NODE 2 : replication status of 3
NODE 3 : replication status of 0

I allready restart the 3 server ( starting with publisher )  and still the problem,

any idea ?

5 REPLIES

Re: CUCM - replication status 3 and 0 after upgrade

Try this first:

In serial fashion (one at a time) - go to the each subscriber and login to the CLI.  After you login, run "utils dbreplication stop".

Once the subscribers are done, go to the publisher and login via CLI.  Run the same command.  Once the command has executed, run "utils dbreplication reset ".

Then repeat on the subscribers one by one.  You'll need to wait a few minutes and then use RTMT or the reporting tool to verify if your issue is resolved (i.e., replication status is 2).


Go here for specifics: http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_ip_comm/cucm/trouble/7_0_1/tbsystem.html#wp1172876

Bronze

Re: CUCM - replication status 3 and 0 after upgrade

You have to clean up the following 4 files.

/etc/hosts,

/etc/services,

sqlhosts and rhosts files.

You need to open a TAC case in order to get root access.

After cleaning those files you need to use "UTILS DBREPLICATION STOP" on each server starting with the 2 subs and the pub.   Then use "UTILS DBREPLICATION CLUSTERREST".

Reboot the pub, wait 15 minutes. reboot sub1, wait 15 minutes and reboot sub2.

MK

Silver

Re: CUCM - replication status 3 and 0 after upgrade

To check the Host files enter the commend "run sql select name,nodeid from ProcessNode" on each server to confirm that they know about each other. If not carry out the Utils dbreplication ....

.

New Member

Re: CUCM - replication status 3 and 0 after upgrade

Had the same problem.  Ours turned out to be NTP setting in CCM was no longer pointing to a valid NTP server.

Once the NTP servers were cleaned up in ccm, waited a few minutes then did a database resync from CLI, and replication status returned to a 2.

Re: CUCM - replication status 3 and 0 after upgrade

I was gone for christmas time, and right now everything is 2 so that's fine.

I took a while to sync, because after 5 hours after upgrade it was still showing a bad status.

Thanks a lot everybody for all the info, I think every info here will be usefull when we will have a database replication problem.

thanks all !

4515
Views
5
Helpful
5
Replies