Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

I have a UC500 with an AIM-CUE and I get many errors when I attempt to boot it up, so I am trying to install version 7. I have a Vlan that acts as the default gateway on the router, and am utilizing the IOS DHCP server, which successfully hands out IP's addresses to clients. From my workstation I can ping the default gateway on the vlan and the service-module.

My default gateway is 10.225.25.1

My workstation IP is 10.225.25.3

The bootloader IP address is 10.225.25.5

However, I can not ping anything from the bootloader command prompt of CUE, including the loopback, which is why the TFTP file transfer is failing. I don't have many configuration options, anyone have any ideas?

Everyone's tags (3)
17 REPLIES
Cisco Employee

CUE Corrupted, fresh install failing

Sounds like a routing issue.  Can you post your config?

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

! Last configuration change at 15:07:39 UTC Fri May 18 2012

!

version 15.1

service config

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

Hostname router

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

!

! card type command needed for slot/vwic-slot 0/2

enable secret 5 ***************

!

no aaa new-model

!

crypto pki token default removal timeout 0

!

crypto pki trustpoint TP-self-signed-1663708721

enrollment selfsigned

subject-name cn=IOS-Self-Signed-Certificate-1663708721

revocation-check none

!

!

crypto pki certificate chain TP-self-signed-1663708721

certificate self-signed 01

  3082023D 308201A6 A0030201 02020101 300D0609 2A864886 F70D0101 04050030

  31312F30 2D060355 04031326 494F532D 53656C66 2D536967 6E65642D 43657274

  69666963 6174652D 31363633 37303837 3231301E 170D3132 30353137 32313331

  33355A17 0D323030 31303130 30303030 305A3031 312F302D 06035504 03132649

  4F532D53 656C662D 5369676E 65642D43 65727469 66696361 74652D31 36363337

  30383732 3130819F 300D0609 2A864886 F70D0101 01050003 818D0030 81890281

  8100C350 B0044519 09EB64EA 38F9CB65 305DEDA9 E5C4DF79 8EADD739 EC31C41B

  7D36F67A C1B1FC7E 413B181D 9E6E7D2D 257C82FA 34D0169C F84BA90F 7E603AF8

  C98F95DD F39715F0 758A21B3 146E067A 2A0C74AB 822DC4DC 555FAE0C 8B170A9A

  33505A20 3658B708 C79BD37F B4740E95 0E8677EF A1378B2A 30BC2C8B 965D65C2

  04FB0203 010001A3 65306330 0F060355 1D130101 FF040530 030101FF 30100603

  551D1104 09300782 05526963 6369301F 0603551D 23041830 16801459 53A66BA5

  96B3782C 1E5D01F9 50F6919E 46629E30 1D060355 1D0E0416 04145953 A66BA596

  B3782C1E 5D01F950 F6919E46 629E300D 06092A86 4886F70D 01010405 00038181

  00351299 2E9318F9 7FD81B19 5AF67D8A 8D8F4327 FCBDEDFC BF045050 A7C7251A

  D090948D E167C9CE C359FF60 010343CB 4C286213 7E34236B DD9EDA53 5E35B405

  F9F80F68 C0AC8D5A F5BE6E95 474E26D2 C83EFBEB 48784F57 AC742F35 91EB5F6C

  0C479E32 239E9166 FB401164 4D257DF1 8002AACE 88E93CCE C0EE0602 D3229707 FE

        quit

dot11 syslog

!

dot11 ssid 180 Beaver

!

ip source-route

ip cef

!

!

ip dhcp excluded-address 10.225.25.1

!

ip dhcp pool HOME

   network 10.225.25.0 255.255.255.240

   default-router 10.225.25.1

!

!

!no ipv6 cef

!

multilink bundle-name authenticated

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

voice-card 0

!

!

!

license udi pid UC520W-16U-4FXO-K9 sn FHK114213TB

vtp version 2

!

!

!

!

!

bridge irb

!

!

!

!

interface FastEthernet0/0

ip address dhcp

speed auto

full-duplex

!

interface Integrated-Service-Engine0/0

ip address 192.168.0.1 255.255.255.0

service-module ip address 192.168.0.254 255.255.255.0

service-module ip default-gateway 192.168.0.1

!

interface FastEthernet0/1/0

switchport access vlan 2 (Computer plugged into this port)

!

interface FastEthernet0/1/1

shutdown

!

interface FastEthernet0/1/2

shutdown

!

interface FastEthernet0/1/3

shutdown

!

interface FastEthernet0/1/4

shutdown

!

interface FastEthernet0/1/5

shutdown

!

interface FastEthernet0/1/6

shutdown

!

interface FastEthernet0/1/7

shutdown

!

interface FastEthernet0/1/8

shutdown

!

interface Dot11Radio0/5/0

no ip address

!

ssid 180 Beaver

!

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

station-role root

!

interface Vlan1

no ip address

shutdown

bridge-group 1

!

interface Vlan2

ip address 10.225.25.1 255.255.255.240

!

interface Vlan3

no ip address

bridge-group 3

!

interface Vlan4

no ip address

bridge-group 4

!

interface Vlan5

no ip address

bridge-group 5

!

interface Vlan6

no ip address

bridge-group 6

!

interface Vlan7

no ip address

bridge-group 7

!

interface Vlan8

no ip address

bridge-group 8

!

interface Vlan9

no ip address

bridge-group 9

!

interface Vlan10

no ip address

bridge-group 10

!

interface Vlan11

no ip address

bridge-group 11

!

interface Vlan12

no ip address

bridge-group 12

!

interface BVI6

no ip address

!

interface BVI7

no ip address

!

interface BVI8

no ip address

!

interface BVI9

no ip address

!

interface BVI10

no ip address

!

interface BVI11

no ip address

!

interface BVI12

no ip address

!

ip forward-protocol nd

!

ip http server

ip http secure-server

!

logging esm config

!

!

!

!

!

control-plane

!

bridge 1 protocol ieee

bridge 2 protocol ieee

bridge 3 protocol ieee

bridge 4 protocol ieee

bridge 5 protocol ieee

bridge 6 protocol ieee

bridge 7 protocol ieee

bridge 8 protocol ieee

bridge 9 protocol ieee

bridge 10 protocol ieee

bridge 11 protocol ieee

bridge 12 protocol ieee

!

voice-port 0/0/0

!

voice-port 0/0/1

!

voice-port 0/0/2

!

voice-port 0/0/3

!

voice-port 0/1/0

!

voice-port 0/1/1

!

voice-port 0/1/2

!

voice-port 0/1/3

!

voice-port 0/4/0

auto-cut-through

signal immediate

input gain auto-control

description Music On Hold Port

!

!

!

!

banner login ^CCisco Configuration Assistant. Version: 3.0 (1). Thu May 17 11:45:43 MDT 2012^C

!

line con 0

no modem enable

line aux 0

line 2

no activation-character

no exec

transport preferred none

transport input all

line vty 0 4

password *******

login

transport input all

!

End

Router#service-m i0/0 reset

Use reset only to recover from shutdown or failed state

Warning: May lose data on the the NVRAM, nonvolatile file system or unsaved configuration!

Do you want to reset?[confirm]

Trying to reload Service Module Integrated-Service-Engine0/0.

router#

[Resuming connection 1 to 192.168.0.1 ... ]

Cisco BootMon Version: 1Bootmon: reading primary bootloader image

Bootmon: calling bootloader

Cisco ServiceEngine Bootloader Version: 1.0.3

(Jul  6 2007 - 10:15:37) MPC83XX

Resetting devices ....Done.

mac address for internal ethernet 00:1b:8f:ac:89:5e

Please enter '***' to change boot configuration: ***

ServicesEngine Bootloader Version : 1.0.3

ServicesEngine boot-loader> config

  IP Address [10.225.25.5] >

  Subnet Mask [255.255.255.240] >

  TFTP Server [10.225.25.4] >

  Gateway [10.225.25.1] >

  Default Helper-file [cue-installer.nm-aim.7.0.6] >

  Ethernet Interface [internal] [internal] >

  Default Boot [none|helper|disk] [disk] >

  Default Bootloader [primary|secondary] [primary] >

Hall of Fame Super Gold

CUE Corrupted, fresh install failing

Send relevant config and one can tell what is wrong. Otherwise, it's impossible.

Note: If you are using CCA exclusively, then this is the wrong forum and you must post in "small business voice - UC500". You can move you post using the Actions panel on the right.

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

I'm not using CCA, since CCA can't configure voicemail due to all of the errors, I'm doing all of this on the IOS

Cisco Employee

CUE Corrupted, fresh install failing

Here's your problem:

interface Integrated-Service-Engine0/0

ip address 192.168.0.1 255.255.255.0

service-module ip address 192.168.0.254 255.255.255.0

service-module ip default-gateway 192.168.0.1

Here's a working config example:

interface FastEthernet0/0

ip address 10.1.1.1 255.255.255.0

ip traffic-export apply test size 2000000

duplex auto

speed auto

!

interface Integrated-Service-Engine0/0

ip unnumbered FastEthernet0/0

service-module ip address 10.1.1.2 255.255.255.0

service-module ip default-gateway 10.1.1.1

Then you need to add a route to the ISE:

ip route 10.1.1.2 255.255.255.255 Integrated-Service-Engine0/0

You can use a VLan interface for the IP unnumbered command but I'm not sure it will work if they're on different networks.

First though, just try adding:

ip route 192.168.0.254 255.255.255.255 Integrated-Service-Engine0/0

That might be all you need.

Cisco Employee

CUE Corrupted, fresh install failing

Also, all other network devices will need to point to the CME router for network 192.168.0.x.

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

Copied your configuration to a T, can not ping 10.1.1.2, and f0/0 is up

nterface FastEthernet0/0

ip address 10.1.1.1 255.255.255.0

ip traffic-export apply test size 2000000

duplex auto

speed auto

!

interface Integrated-Service-Engine0/0

ip unnumbered FastEthernet0/0

service-module ip address 10.1.1.2 255.255.255.0

service-module ip default-gateway 10.1.1.1

Then you need to add a route to the ISE:

ip route 10.1.1.2 255.255.255.255 Integrated-Service-Engine0/0

Cisco Employee

CUE Corrupted, fresh install failing

Where are you trying to ping from?  Your pc?  You've just introduced a new subnet to your network so make sure your routes are placed accordingly.

Also, what do you get from:

service-module integrated-Service-Engine 0/0 status

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

I'm pinging from the router

Service Module is Cisco Integrated-Service-Engine0/0

Service Module supports session via TTY line 2

Service Module is trying to recover from error

Service Module heartbeat-reset is enabled

Service Module status is not available

Router#ping 10.1.

Trying to reset Service Module Integrated-Service-Engine0/0.

1.2

Type escape sequence to abort.

Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 10.1.1.2, timeout is 2 seconds:

.....

Success rate is 0 percent (0/5)

Cisco Employee

CUE Corrupted, fresh install failing

Service Module is trying to recover from error

Service Module status is not available

That's probably the issue right there.

Can you session to it?

Try:

service-module integrated-Service-Engine 0/0 session

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

Yes I can. See my 2nd post, and you'll see the output from when I get into the module.

Cisco Employee

CUE Corrupted, fresh install failing

Sorry I missed that.  I'm not sure at this point.  I'm assuming this was working and now it's stopped?  Or is this a new install?

Do you have smartnet? 

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

I bought this UC500 used, it has never worked. I have smartnet through my work but I think they'd frown upon me using it for my personal router

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

Got it to work! Basically the service-module IP and bootloader IP address need to be on the same subnet, also I was plugged into a switchport, i moved that over to a fast ethernet port and I could ping from the bootloader module.

Now I have a second issue, when I load the boot helper, it loads, but at the very end it says

##Booting image at 400000 ...

Bad Magic number

The boot helper won't start up for this reason

Hall of Fame Super Gold

Re: CUE Corrupted, fresh install failing

You are using the wrong image, for UC500 CUE you must use uc500 CUE files, not NM files.

New Member

CUE Corrupted, fresh install failing

Yea, I realized that after my last post. I upgraded with the UC500 files, but I get a bunch of errors.One of which is

Error in opening the file /usr/trace/trace.tcmd: Permission denied

ReiserFS: hda1: warning: vs-5150: search_by_key: invalid format found in block 163888. Fsck?

ReiserFS: hda1: warning: vs-13070: reiserfs_read_locked_inode: i/o failure occurred trying to find stat data of [3974 3975 0x0 SD]

ReiserFS: warning: is_leaf: free space seems wrong: level=1, nr_items=13, free_space=28 rdkey

ReiserFS: hda1: warning: vs-5150: search_by_key: invalid format found in block 163888. Fsck?

ReiserFS: hda1: warning: vs-13070: reiserfs_read_locked_inode: i/o failure occurred trying to find stat data of [3974 3975 0x0 SD]

Error in opening the file /usr/trace/trace.tcmd: Permission denied

Waiting 881 ...ReiserFS: warning: is_leaf: free space seems wrong: level=1, nr_items=13, free_space=28 rdkey

CUE shouldn't take this long to boot, I think I have a hardware issue.

Hall of Fame Super Gold

CUE Corrupted, fresh install failing

The CUE CF card is faulty, you can try replacing it with another third party one.

That requires opening the chassis cover.

Please remember to rate useful posts clicking on the stars below.

1821
Views
5
Helpful
17
Replies