Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

device registration Unknown

Hi

I have CUCM BE 6.1. 2 days back I rebooted the server couple of times for resolving CUP connectivity issues.

After doing this I ran into a problem. All the devices (Phones and Gateway end points) status is unknown while they are functioning fine. All the phones are correctly registered and are working fine but the admin interface shows their status unknown

Any help in this regards is appreciated

Thanks

Shruti

6 REPLIES

Re: device registration Unknown

Do you have Pub and Subs or just one server?

if you have more than one servers maybe it is DB replication issue.

try to restart the RIS data collector.

New Member

Re: device registration Unknown

No I have just one server. Business edition

Cisco Employee

Re: device registration Unknown

Have you already tried restarting the RIS service?

That's the one that polls the status information for devices

It was already suggested but you don't mention if you did.

HTH

java

if this helps, please rate

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
New Member

Re: device registration Unknown

Hi

I tried restarting RIS data collector.. No luck

any further possibilities?

Re: device registration Unknown

sounds like the database isnt properly updating phone status via the webpage. If it would be unregistered in the CUCM DB, you would get an engaged tone when dialing any of the unknown devices, which is not the case according to you.

can you reset one of the phones from CUCM admin pages, and see if it's status changes to registered?

Please remember to rate useful posts, by clicking on the stars below.

New Member

Re: device registration Unknown

Hi

I tried mentioned above. It didnt help

any further troubleshooting possible?

Thanks

213
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content