Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

E1 interface not coming up

my E1 interface is not coming up ,not reciving any signal from outside .please find my debug and show coommand.

anybody can tell me what will be the cause , is it hysical connection probelm or any configuration issue.

sho controllers E1 0/2/0

Serial0/2/0:15 is down, line protocol is down

Hardware is DSX1

MTU 1500 bytes, BW 64 Kbit, DLY 20000 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation HDLC, loopback not set

Last input never, output never, output hang never

Last clearing of "show interface" counters never

Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: weighted fair

Output queue: 0/1000/64/0 (size/max total/threshold/drops)

Conversations 0/0/256 (active/max active/max total)

Reserved Conversations 0/0 (allocated/max allocated)

Available Bandwidth 48 kilobits/sec

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

0 packets input, 0 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

0 packets output, 0 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

0 carrier transitions

Timeslot(s) Used:16, SCC: 0, Transmitter delay is 0 flags

sho isdn status

Global ISDN Switchtype = primary-net5

ISDN Serial0/0/0:15 interface

dsl 1, interface ISDN Switchtype = primary-net5

Layer 1 Status:

DEACTIVATED

Layer 2 Status:

TEI = 0, Ces = 1, SAPI = 0, State = TEI_ASSIGNED

Layer 3 Status:

0 Active Layer 3 Call(s)

Active dsl 1 CCBs = 0

The Free Channel Mask: 0x00000000

Number of L2 Discards = 0, L2 Session ID = 1

Total Allocated ISDN CCBs = 0

6 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Re: E1 interface not coming up

You haven't put the complete show controllers ?

Check cabling to telco termination, what is that ?

Community Member

Re: E1 interface not coming up

Thanks ,

From telco interface is DB 15 and cisco router interface is RJ45

And telco Side they came and tested the loop and whyle testing loop they told me when my router is connected to NT box they are not reciving any signal over there but once i removed this cable from NT box and then they recived .

colud you please tell me what wil be the reason , is there any thing wrong with the cable, interfaces

Regards

Prajoth Janadas

Hall of Fame Super Gold

Re: E1 interface not coming up

Hi, you may be using the wrong cable, check pinout as documented in the VWIC installation manual. Then as mentioned above you need to post the complete output of "show controllers E1".

Community Member

Re: E1 interface not coming up

thanks,

i changed the cable and now i can see the status is up but ot able to make any calls or reciving any calls

even i lost my secondery dialton

Regards

Prajoth

Hall of Fame Super Gold

Re: E1 interface not coming up

Hi, your isdn is not fully up yet, when it is, it will show "multiframe established".

You must configure "network-clock-participate wic 0" and "network-clock-select 1 e1 0/0/0".

After that ask telco to restart service on the switch and further calling issues can be looked at.

Silver

Re: E1 interface not coming up

just to add to Paulo nice posts, if physical setup and cabling is ok and E1 is activated and ready by telco, try to check the correct isdn switch type and if you have a CCM then make sure you are assigning the correct isdn switch type under Gateway configuration as well

hth

/majdi

213
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content