Cisco Support Community
Community Member

Error in login to CME

i have CME and i can't telnet it or access GUI interface and i get the attached error .

Community Member

Error in login to CME

Hello Gharip,

Can i just ask if you have the following in your configuration:

Router> enable

Router> config terminal


Create a user account with privilege level 15.

Router(config)# username name privilege 15 secret 0 password

Ensure that you have a correctly configured interface whether it be a 802.1q interface or similar or a directly accesible ethernet port

Router(config)# int FastEthernet0

Router(config-if)# ip address

Router(config-if)# no shutdown

Router(config-if)# exit

Configure the router as a http server

Router(config)# ip http server

Configure the router for local authentication

Router(config)# ip http authentication local

Configure the VTY lines for privilege level 15 (this effectively allows access to Priv exec mode.

Router(config)# line vty 0 4

Router(config-line)# privilege level 15

Router(config-line)# login local

Router(config-line)# exit

I am guessing by your screenshot that your HTTP path is correctly configured. If not set it to the GUI directory which my be HTTP path flash:/gui

I hope this helps some.

Good luck


CCNA, CCNA (Voice),

Error in login to CME

Hi Gharip

Please find the below:-

1- Make sure that you have GUI files on your flash:-

2-Please find the below commands:-

ip http server

ip http path flash:/gui


ip http path flash:

2-Under Telephony-service you have to set username and  password


web admin system name cisco123 password cisco123

Thank you

Please rate all useful infromation

CreatePlease to create content