Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Extension Mobility issue

hi

I have installed the Ex Mob service in the VM environment....

when i try to log into the service i get a message that says

Error 100

login unsuccessful...

i have trouble shooted using the EM troubleshooting guide.....

i could not see any virtual directory under the IIS with name LoginService.....

please can anybody guide me???

  • IP Telephony
6 REPLIES
Green

Re: Extension Mobility issue

Hi Mohammed,

Which version of CCM?

AD or DCD integrated?

I have seen this error in the past when URL is not properly configured and

you dont have #DEVICENAME# in the EM url

Please check the config guide depending on your version:

http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_ip_comm/cucm/admin/6_0_1/ccmfeat/fsgd.pdf

Let us know

HTH

Gonzalo

New Member

Re: Extension Mobility issue

Hi

I do have the proper configuration and also I have the DEVICENAME configured but still not working...

i tried to follow the troubleshooting guide ...... it says the virtual directory is not configured properly....however i do not see any virtual directory with the name 'LoginService'

Green

Re: Extension Mobility issue

Which version of CCM?

AD or DCD integrated?

You can try to enable EM traces if you are 100% sure config is ok.

And upload them I can take a look.

New Member

Re: Extension Mobility issue

Hi

the version for the CCM is 4.2 and it is integrated into the defualt DC Directory...

i will try the EM traces today......

New Member

Re: Extension Mobility issue

hi

pls find the traces

0: Jan 06 20:31:46.310 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:TraceModule: Java vendor: Cisco version: ???

1: Jan 06 20:31:46.310 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:CATLINA HOME:C:\PROGRA~1\Cisco\Tomcat

2: Jan 06 20:31:46.341 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:C:\PROGRA~1\Cisco\Tomcat\userdev.ser (The system cannot find the file specified)

3: Jan 06 20:31:46.341 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:Could not read hashtable from disc

4: Jan 06 20:31:46.466 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:BEFORE CALLING INITIALIZE

5: Jan 06 20:31:46.482 GST %EMApp-6-UNK:Service URL from directory =http://CISCO/emservice/EMServiceServlet

6: Jan 06 20:31:46.482 GST %EMApp-6-UNK:Service URL=http://CISCO/emservice/EMServiceServlet Query URL=http://CISCO/emservice/EMServiceServlet

7: Jan 06 20:31:46.482 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:AFTER CALLING INITIALIZE

8: Jan 06 20:31:46.497 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:Could not get the device name. Probably configured as service URL. Trying with name

9: Jan 06 20:31:46.497 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:Device Name: null

10: Jan 06 20:31:46.497 GST %EMApp-EMAPPSERVLET-7-UNK:Context:/emapp ::URI:/jsp/phone_error1.jsp

New Member

Re: Extension Mobility issue

hi

i found it out...

i had the #DEVICENAME# configured as #devicename#......

i changed it and it is working fine...

thanks everybody for ur help....

168
Views
0
Helpful
6
Replies