Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Extension Mobility stops working all of a sudden

Hello all,

I have an interesting issue today -- returning to work today, I went to log into my phone and got a successful logon, but nothing changed on the phone. My DN does not show up on line 1 of my 7940.

I thought there might be a problem with my device profile since I've been monkeying with it testing various things, so I tried another user's phone. I logged her out, but nothing changed. She is logged off, but her DN still shows on the screen and she can still use her line as normal.

I checked RTMT and nothing shows abnormal in the logs, and I restarted the Extension Mobility feature service to no avail.

Has anyone seen this? Luckily, none of my users have any idea they even have Extension Mobility so they are working just fine so far, but I cannot use my device profile right now, which is a pain.

The system is CUCM-BE 6.1.1.2000-3. Has anyone seen this before?

Thanks,

Chris

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
New Member

Re: Extension Mobility stops working all of a sudden

There is a known bug with the CuCM 6.0 (1) Business Edition where the extension mobility stops working unfortunately at the time the only work around was a reboot of the server see bug ID CSCsi68680.

We upgraded the server to 6.1 to resolve.

BR

Stafford

4 REPLIES
Green

Re: Extension Mobility stops working all of a sudden

Hi Chris,

Architecture in 6.x for EM, DB is a little different.

I would suggest to gather detailed

DBMon,

EM

CCM SDI and SDL traces

and tell me which user|MAC address you are using and timestamps

Thanks!

New Member

Re: Extension Mobility stops working all of a sudden

There is a known bug with the CuCM 6.0 (1) Business Edition where the extension mobility stops working unfortunately at the time the only work around was a reboot of the server see bug ID CSCsi68680.

We upgraded the server to 6.1 to resolve.

BR

Stafford

New Member

Re: Extension Mobility stops working all of a sudden

Hi Chris,

I've experienced exaclty the same issue on CUCM (non BE) 6.1.1.2000-3 twice. The first time I rebooted the whole server, the second time I succeeded in restoring functionality restarting the CallManager service only.

I found not any trace of the problem too, still seeking. However last time happened after I've put my 7975 device profile in a 7945, and , as far as I've understood is exactly your case.

I've seen this in CUCM 7 release notes :

http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_ip_comm/cucm/rel_notes/7_0_1/cucm-rel_notes-701.html#wp581649

Maybe in version 6.1.1 it's still a bug on EM which make it hang.

New Member

Re: Extension Mobility stops working all of a sudden

Sorry all, I got pulled away onto another project yesterday so I wasn't able to keep working on this one. I am glad to hear of others having this same issue. I wonder if it might have to do with some of our users with 7940 profiles logging into 7970 phones as some of them have been doing that.

I rebooted the Callmanager after work ended last night and all was well upon reboot. If it happens again I will try restarting only the Callmanager service, however I just downloaded release 6.2 so I will just start looking into the upgrade.

Thanks for the help everyone!

179
Views
9
Helpful
4
Replies