Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Extension not ringing in hunt group

Callmanager 8 environment (2 subs, 1 pub). There are four extensions in a hunt group and one of them stopped ringing today when you dial the hunt pilot. No recent changes to CUCM were made prior to this occurring.

I have tried the following:

1) Removed the extension from line group, reset hunt list, added it back to the hunt list and reset hunt list again.

2) Had the user unplug his phone and plug it back in to force a restart.

3) Remote-reset the phone from CUCM
4) Deleted the hunt pilot, list, and line group and rebuilt them then reset the hunt list

5) Deleted the phone from CUCM and reprogrammed it then reset the hunt list

6) Replaced the phone with a brand new phone and reset the hunt list

I can direct dial the phone extension and if someone forwards their phone to this extension it rings as well. Any ideas would be appreciated.

Thanks

Matt

17 REPLIES

Extension not ringing in hunt group

Hi Matt,

please check whether the particular phone displays 'Logged out of Hunt Group' message on the screen?

change the hunting algorithm to Broadcast and see if it is ringing all the phones including the faulty one?

Please rate all the useful posts

//Suresh Please rate all the useful posts.
New Member

Extension not ringing in hunt group

The hunt group was already configured for "Broadcast" and was set for "Broadcast" when I rebuilt them. It is not displaying "logged out of hunt group" on the phone.

Thanks

Matt

Extension not ringing in hunt group

Hi Matt.

Your Cucm version please?

Thanks

Carlo

Please rate all helpful posts

"The more you help the more you learn"

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
Cisco Employee

Extension not ringing in hunt group

Hello Matt,

Can you please try changing the Distribution Algorithm and change it to some other method like circular, longest idle etc.. and check this phone rings or not?

Question: The extn which is not ringing is not a used a shared line ?


Br,
Nadeem 

Please rate all useful post.

Br, Nadeem Please rate all useful post.
New Member

Extension not ringing in hunt group

After running Route Plan Report on the problem extension we found an Line instance that was not associated with the phone. We deleted this Line instance and reset the hunt list but it still doesn't work. We're trying a server reboot tonight and we'll know tomorrow if it worked.

New Member

Extension not ringing in hunt group

Nadeem,

I haven't tried that yet since the other suggestions seemed to be more applicable to this problem. None of the extensions in the line groups are shared lines. Each of the 4 phones has their own individual extensions. We also discovered last night that two other extensions in the group were forwarding to other extensions which could also cause problems with the hunt group behavior so we disabled the forwarding.

Matt

New Member

Extension not ringing in hunt group

8.0.3.22900-5

New Member

Extension not ringing in hunt group

Hi,

Since you are able to directly call the number in hunt group,directory number is fine.

Can you check what is the RNA Reservatin Time out in the line group of the hunt group that you have configured.

usally the call will be disconnected after 40 sec.if you are using RNA timeout more than 13 sec,fourth member  will not work.

Becaz, for one number 13 seconds

so 3 lines * 13 sec= 39 sec

Also,which are the options you are using for hunt option in the  line group for no answer,busy and not available.

Regards,

Guru

Extension not ringing in hunt group

Hi.

On the phone configuration page of non working phone, try to unselect "Logged Into Hunt Group", reset the phone than select again that option and apply config.

HTH

Regards

Carlo

Please rate all helpful posts

"The more you help the more you learn"

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
New Member

Extension not ringing in hunt group

Hi Carlo,

i was having this same exact problem up until I came accross your post. i had a customer that configured a new phone and was experiecing this same issue when they placed the phone into a line group.

following your advice I was able to get it to work by checking the  "Logged into Hunt Group" feature.

Thanks much,

Surendra

Re: Extension not ringing in hunt group

Hi Surendra.
Glad that helped.
Please remember to rate all useful posts.

Thank you


Carlo

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
New Member

Extension not ringing in hunt group

I've tried unchecking the "logged into hunt group" box, applied the change, then checked the box again and applied the change again. I will post again when I hear back from the end users.

Thanks
Matt

New Member

Thanks for the help! I was

Thanks for the help! I was having the same problem however, my solution was to check the box "Logged into Hunt Group".  I reset the CSF Jabber device and BOOM.. it works now. Thanks!

New Member

Thanks Carlo, it solved my

Thanks Carlo, it solved my hunting issue too.

New Member

Extension not ringing in hunt group

The RNA time was set to 25 seconds and I have changed it to 10 seconds so we will see if that makes a difference.

There are two line groups with four extensions. The phones are 2-line phones so Line Group 1 includes Line 1 of each phone and Line Group 2 includes Line 2.

NA, Busy, Not Available on the Line 1 Group are set to "Try next Member, then try next Group"

NA, Busy, Not Available on the Line 2 Group are set to "Stop Hunting"

Thanks
Matt

New Member

Extension not ringing in hunt group

All,

I just got confirmation that the hunt group is now working. Although I cannot say for sure which changes actually fixed the problem it was some combination of the following:

1) Removed unassociated Line 5 instance of the extension (found in Route Plan Report)

2) Restarted all 3 CUCM servers (per recommendation from a Cisco contractor we worked with last night)

3) Changed RNA settings from 25 to 10 seconds

4) Disabled forwarding of 2 other extensions in the line group

5) Unchecked the "logged into hunt group" box, reset the phone, applied the setting again, reset the phone again

Thank you for everyone's help, much appreciated.


Matt

Extension not ringing in hunt group

Glad to know you fixed it!

Thanks for the update +5P

Regards

Carlo

Please rate all helpful posts

"The more you help the more you learn"

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
3280
Views
25
Helpful
17
Replies
CreatePlease to create content