Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Gateway is not displayed

there is a configured mgcp gateway in my cucm but it is not displayed in the available devices list in the Route groupe so i can' t add any device to aroute groupe

8 REPLIES
VIP Super Bronze

Gateway is not displayed

Hi Haitham

This is usual because the gateway has been assigned to a Route patterns. Check your route patterns and see which one this gateway has already been assigned to. Remove the gateway and then you can add it to a route group

Please rate all useful posts "The essence of christianity is not the enthronement but the obliteration of self --William Barclay"
Hall of Fame Super Silver

Gateway is not displayed

aokanlawon is correct (+5), to quickly see which route patterns use this GW directly (not a good practice) you can use dependency records (upper right corner drop box) assuming you have dependency records enabled via enterprise parameters.

HTH,

Chris 

New Member

Re: Gateway is not displayed

i don't have any route pattern or route group created before , this is the first route group that want to create and i don't find any device, however i have a gateway created

VIP Super Bronze

Gateway is not displayed

Can you send a picture of your "device----->gateway" page on cucm.

Have you ran a depency record search as chris suggested on the gateway? I suggest you do that so you see what the gateway is assinged to

If you have confugred a gateway and it has not been assinged directly to a route pattern, then you should see it when you want to add it to a route group.

Please rate all useful posts "The essence of christianity is not the enthronement but the obliteration of self --William Barclay"
Highlighted
New Member

Re: Gateway is not displayed

i don't have any route pattern or route group created before , this is the first route group that want to create and i don't find any device, however i have a gateway created

New Member

Re: Gateway is not displayed

i don't have any route pattern or route group created before , this is the first route group that want to create and i don't find any device, however i have a gateway created

New Member

Re: Gateway is not displayed

i don't have any route pattern or route group created before , this is the first route group that want to create and i don't find any device, however i have a gateway created

New Member

Gateway is not displayed

thank you so much all , i found the issue , the sub unit wasn't in a device pool , it eas in none device pool ,and when i change the device pool coinfiguration for this port , the decice appeared in the list

792
Views
10
Helpful
8
Replies
CreatePlease login to create content