Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

IP Phone doesn't ring

Hello everyone,

I have another strange issue with an IP phone that doesn't want to ring.

There are 4 analog lines plugged into an FXO card in the router, and all are configured the same. The lines are PLARed to the phones - and all but one are working.

I've run a debug vpm signal and received the following output.

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_ONHOOK, E_DSP_SIG_0000]fxols_onhook_ringing

htsp_timer - 125 msec

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_WAIT_RING_MIN, E_HTSP_EVENT_TIMER]fxols_wait_ring_min_timer

htsp_timer - 10000 msec

htsp_timer3 - 5600 msec

[0/1/3] htsp_start_caller_id_rx:BELLCORE

[0/1/3] htsp_dsm_create_success returns 1

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_DSP_SIG_0000]

[0/1/3] htsp_dsm_feature_notify_cb returns 2 id=DSM_FEATURE_SM_CALLERID_RX

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_HTSP_CALLERID_RX_DONE]

fxols_callerid_done: no ring detected

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_HTSP_EVENT_TIMER3]fxols_snoop_clid_stop

htsp_timer_stop3

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_DSP_SIG_0000]

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_DSP_SIG_0000]

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_HTSP_EVENT_TIMER]fxols_ringing_disc

htsp_timer_stop3

htsp_timer_stop

[0/1/3] htsp_stop_caller_id_rx. message length 42

[0/1/3] htsp_dsm_close_done

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_ONHOOK, E_DSP_SIG_0000]fxols_onhook_ringing

htsp_timer - 125 msec

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_WAIT_RING_MIN, E_HTSP_EVENT_TIMER]fxols_wait_ring_min_timer

htsp_timer - 10000 msec

htsp_timer3 - 5600 msec

[0/1/3] htsp_start_caller_id_rx:BELLCORE

[0/1/3] htsp_dsm_create_success returns 1

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_DSP_SIG_0000]

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_HTSP_EVENT_TIMER3]fxols_snoop_clid_stop

htsp_timer_stop3

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_DSP_SIG_0000]

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_DSP_SIG_0000]

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_HTSP_EVENT_TIMER]fxols_ringing_disc

htsp_timer_stop3

htsp_timer_stop

[0/1/3] htsp_stop_caller_id_rx. message length 0

[0/1/3] htsp_dsm_close_done

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_ONHOOK, E_DSP_SIG_0000]fxols_onhook_ringing

htsp_timer - 125 msec

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_WAIT_RING_MIN, E_HTSP_EVENT_TIMER]fxols_wait_ring_min_timer

htsp_timer - 10000 msec

htsp_timer3 - 5600 msec

[0/1/3] htsp_start_caller_id_rx:BELLCORE

[0/1/3] htsp_dsm_create_success returns 1

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_DSP_SIG_0000]

Mar 12 03:31:14.483: htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_HTSP_EVENT_TIMER3]fxols_snoop_clid_stop

htsp_timer_stop3

htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_RINGING, E_HTSP_EVENT_TIMER]fxols_ringing_disc

htsp_timer_stop3

htsp_timer_stop

[0/1/3] htsp_stop_caller_id_rx. message length 0

[0/1/3] htsp_dsm_close_done

I notice the 'no ring detected' in the output, and I'm wondering what the problem could be.

The show voice call summary output shows the VPM STATE as FXOLS_RINGING, but the phone itself doesn't ring.

Is there anything someone sees that I'm missing?

Any help would be appreciated!

Ali

5 REPLIES

Re: IP Phone doesn't ring

Is this Callmanager or CME ?

New Member

Re: IP Phone doesn't ring

It's CME - very small office with a couple phones.

Re: IP Phone doesn't ring

When you make internal calls between phones does the phone ring ?

Try a csim start from the router, does the phone ring ?

PLAR all 4 FXO lines to the ip phone in question and call each FXO number from PSTN, see if all 4 fail or one but all fails...

New Member

Re: IP Phone doesn't ring

Many thanks to your replies...

I've done what you suggested.

Internal calls don't have any problems, they can call to eachother through extensions.

I performed a csim start and it went through successfully, meaning that it gave me no errors. I tried a couple invalid numbers and it gave me errors but when I typed the extension it went through.

I PLARed another line to the extension, and called the number, and it went through! Well, ofcourse I had to PLAR it back to the original line...

So does that indicate anything? I'm thinking of the FXO port being faulty but the phone doesn't have any problems making calls outbound. It just doesn't ring when someone dials that number from outside...

Thanks again!!

Ali

New Member

Re: IP Phone doesn't ring

Ok - I got the problem fixed.

The problem was with the FXO card itself. I think the DSP on the board was probably defected.

We ordered a new card, plugged it in, and bam... started working again.

Thanks again for the replies and help.

Ali

1385
Views
4
Helpful
5
Replies