Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Community Member

Issues with Login on CUPC with CUPS

Hi All

I resently had a fully working system using the following software versions and configuration:

CUCM Version: 8.5.1.12900-7

CUPS Version: 8.0.0.39051-20

Active Directory

DNS

LDAP

I have a single cluster using demo licences in a VMware lab enviroment. As said above it was all working fine untill we had some network changes today. 

Node 1

CUCM and CUPS

2 X CUPC Cliants plus 2 X Cisco IP Phones

Node 2

2 X CUPC Cliants plus 2 X Cisco IP Phones

I have a simulated core network emulating a WAN and today we intraduced a couple more devices resulting in increased network hops. At present the network seems to be working as it should and I can ping everything from everwhere. I also have the CallManager up and phones registering local on Node 1 and also phones registering on the remote Node 2. I can make calls between all the devices as well.

The problem I now have is on the remote node both CUPC clients get the following error when trying to athenticate: "Login Failed"

The two clients I have on the local node authenticate fine and I have Presence and IM working as it should.

Any help or ideas would be much apreceated indeed as I have to get this working first thing tomorrow AM

Many thanks

Lee

Login Vailed.png

3 REPLIES

Issues with Login on CUPC with CUPS

Hi

1- Make sure from your username and password which you are using are correct .

2- on CUPS , make sure that you use the IP address of prescense not the name.On CUPS system -system topolgy - make sure on node configuration (you use the Ip address not the nameof CUPS).

3-On CUCM - system - application server - make sure that you use the IP address of your CUPS not the name .

4-Make sure that the users synchronize between your CUCM and CUPS correctly.

5-If you use LDAP integration , please find the below:-

http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_ip_comm/cups/8_0/english/install_upgrade/deployment/guide/dgldap.html

6-Please make sure on CUCM  system-licensing-capabilties assignment - and select your users and selec the below

Enable UPS and Enable UPC.

7-Restart on your CUCM ,CTI manager. On your CUPS , please restart  Cisco UP XCP Router Service , UP XCP Message Archiver Service.

Thank you

please rate all useful information

VIP Red

Issues with Login on CUPC with CUPS

From the remoteCUPC  client, can you browse to https:///cupuser   and log in successfully?

that way you know authentication and connectivity are not at fault.

also can you attach the client log



=============================
Please remember to rate useful posts, by clicking on the stars below. 

=============================

Please remember to rate useful posts, by clicking on the stars below.

Community Member

Issues with Login on CUPC with CUPS

Thanks Guy's

I'll have anougher look when I get in latter, I have allready had this working 100% so I think my issue is DNS or AD maybe. Since the aditional kit was intraduced to the network something may be blocking it, IP conectivity seems fine as I can reach everthing and CallManager Phones are up and working fine.

Lee

151
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content