Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

MGCP E1 PRI Port Registration Issue

Hi,

i'm trying to register 6 E1 PRI ports of  VWIC2-2MFT-T1/E1 cards. I use:

- CUCM 7.1.3

- 3845 Voice gateway

- 3 VWIC2-2MFT-T1/E1 Cards

I followed all guidelines:

- i checked the right Router name and set the IP domain on both Gateway and Call Manager

- Configured the CUCM gateway page

The Gateway gets all configuration from CUCM ( i see mgcp commands downloaded on Router config) and i can see the Gateway IP on the "device---> gateway" page showing the ports. My problem is that the ports are not registered: i noticed that, when Gateway roboots, the ports appeared registered for few seconds but they come back to the unregistered status quickly.

My questions are 2:

- the issue can be caused because i don't have physical connection to PSTN ? I mean that my PRI ports are not connected to telco line

- My gateway is brand new: is there any configuration i must do on the cards/ports before start the MGCP registration process. The only manual configuration i did is the command "card type e1 0 0", "card type e1 0 1", "card type e1 0 2" after installing the cards for the first time in my router.

Thank you,

Roberto

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

Re: MGCP E1 PRI Port Registration Issue

That's expected since you don't really have anything connected.

Once you plug in the telco cable they should register in CUCM.

I'm assuming all your MGCP config is correct for the above to happen.

HTH

java

If this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdihelpdesk

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
4 REPLIES
Cisco Employee

Re: MGCP E1 PRI Port Registration Issue

That's expected since you don't really have anything connected.

Once you plug in the telco cable they should register in CUCM.

I'm assuming all your MGCP config is correct for the above to happen.

HTH

java

If this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdihelpdesk

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
New Member

Re: MGCP E1 PRI Port Registration Issue

Hi Javalenc,

thank you for reply. Do you think the command "card type e1 0 0" is enough to initialize a brand new card in a new Router or can i add some other to better prepare hardware to MGCP configuration ?

Thank you,

Roberto

Cisco Employee

Re: MGCP E1 PRI Port Registration Issue

Full examples of config are here:

How to Configure MGCP with Digital PRI and Cisco  CallManager

http://www.cisco.com/en/US/partner/tech/tk1077/technologies_configuration_example09186a00801ad22f.shtml

Configuring the Cisco IOS MGCP Gateway

http://www.cisco.com/en/US/partner/products/sw/voicesw/ps556/products_tech_note09186a008017787b.shtml

HTH

java

If this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdihelpdesk

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
New Member

Re: MGCP E1 PRI Port Registration Issue

Priority        Status                   Host
============================================================
Primary         Down                     10.200.1.10
First Backup    Down                     10.200.2.10
Second Backup   Down                     10.200.3.10

Current active Call Manager:    None
Backhaul/Redundant link port:   2428
Failover Interval:              30 seconds
Keepalive Interval:             15 seconds
Last keepalive sent:            03:04:53 UTC Oct 14 2010 (elapsed time: 12:34:44)
Last MGCP traffic time:         13:08:34 UTC Oct 14 2010 (elapsed time: 02:31:03)
Last failover time:             13:09:34 UTC Oct 14 2010 from (10.200.1.10)
Last switchback time:           13:10:04 UTC Oct 14 2010 from (10.200.3.10)
Switchback mode:                Graceful
MGCP Fallback mode:             Not Selected
Last MGCP Fallback start time:  None
Last MGCP Fallback end time:    None
MGCP Download Tones:            Disabled
TFTP retry count to shut Ports: 2
         
Configuration Auto-Download Information
=======================================
Current version-id: 1286217727-28721f44-9975-4e95-9c42-56d360489c13
Last config-downloaded:00:00:00
Current state: Waiting for commands
Configuration Download statistics:
        Download Attempted             : 1
          Download Successful          : 1
          Download Failed              : 0
          TFTP Download Failed         : 1
        Configuration Attempted        : 1
          Configuration Successful     : 1
          Configuration Failed(Parsing): 0
          Configuration Failed(config) : 0
Last config download command: New Registration
FAX mode: cisco

What i am missing and what is the problem.......

1268
Views
0
Helpful
4
Replies