Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

MGCP gateway unregistered

Hi,

I just ran into an issue that I have not seen before. An IOS voice gateway running 12.4(11)T4 has a dot1q trunk with several logical interfaces off of one physical. MGCP was using one of these logical interfaces to bind control and media. All was well, and the interface was up.

I cannot find what caused this, but all of a sudden the voice gateway becomes unregistered, and a 'sh mgcp' shows "MGCP Admin State ACTIVE, Oper State DOWN - Cause Code IP_INTERFACE_NOT_UP". The interface was up, and never went down. I could do an extended ping to the callmanager using this interface as a source, and was successful.

In a pinch, I removed the mgcp binding, and the gateway instantly registered.

In a maintenance window, I am going to create a loopback on the router, and bind to it. The question is, why would this happen, and has anyone else seen a similar problem? I have searched the bug toolkit, and am coming up blank.

Thanks,

Jeff

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: MGCP gateway unregistered

I got to work this morning and got that bug-id for ya!

It's bug id CSCso53115

Like i said, I saw the same symptoms but a no mgcp/mgcp brought everything back online.

The symptoms of that bug say its partially reproducible. Well every time we bounced this router it happened. Regardless of what we tried to change in this configuration. TAC had told me that this was a known bug in earlier 12.4 versions. Dont have a ID on those bugs though.

3 REPLIES

Re: MGCP gateway unregistered

I have actually just received a bug id for 12.4(15)T4 where on reboot the same symptoms as what you are experiencing happened to me. I had the MGCP bind on a sub-interfaces as well. TAC does support this! MGCP would not activate because it thought the interface was not up yet. I bounced mgcp and the service immediately came up. I dont have the bug id in front of me, but I will post it tomorrow.

Re: MGCP gateway unregistered

I got to work this morning and got that bug-id for ya!

It's bug id CSCso53115

Like i said, I saw the same symptoms but a no mgcp/mgcp brought everything back online.

The symptoms of that bug say its partially reproducible. Well every time we bounced this router it happened. Regardless of what we tried to change in this configuration. TAC had told me that this was a known bug in earlier 12.4 versions. Dont have a ID on those bugs though.

New Member

Re: MGCP gateway unregistered

Thanks. That seems to fit.

1881
Views
5
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content