Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

MGCP T1 PRI shows Unregistered on CUCM

CUCM: 8.6.2.21900-5

Call Manager page shows PRI as unregistered, however on gateway ISDN status is Multiple Frame Established

ISDN Serial0/0/1:23 interface

        dsl 1, interface ISDN Switchtype = primary-qsig
         **** Slave side configuration ****
        L2 Protocol = Q.921 0x0000  L3 Protocol(s) = CCM MANAGER 0x0003
    Layer 1 Status:
        ACTIVE
    Layer 2 Status:
        TEI = 0, Ces = 1, SAPI = 0, State = MULTIPLE_FRAME_ESTABLISHED
    Layer 3 Status:
        0 Active Layer 3 Call(s)
    Active dsl 1 CCBs = 0
    The Free Channel Mask:  0x807FFFFF
    Number of L2 Discards = 0, L2 Session ID = 39
    Total Allocated ISDN CCBs = 0

Additional Information: 

1. Calls go through the PRI 0/0/1 even if the CCM shows it unregistered 

Troubleshooting Done: 

1. Reset the gateway from Call manager and MGCP gateway 

Resetting the gateway didn't make any difference. 

 

Everyone's tags (1)
4 REPLIES
Silver

Try removing mgcp config from

Try removing mgcp config from gateway (no mgcp...) and adding it back...something like "reseting" mgcp config on gateway.

HTH,

Dragan

HTH, Dragan

what is the status in CLI? -

what is the status in CLI?

 

- show ccm-manager

- show mgcp

- show mgcp endpoint

 

if everthing is fine in CLI, it could be RIS issue.

 

http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/voice-unified-communications/unified-communications-manager-callmanager/68240-mgcp-gtwy-reg-failure.html

 

//Suresh

 

Please rate all the useful posts.

//Suresh Please rate all the useful posts.
Cisco Employee

Hi Amit,This might be an

Hi Amit,

This might be an issue with RISDC on the cluster. This service is responsible for distributing updates about device statuses in the cluster from one server to another. How many servers do you have on the cluster?

Does the gateway appear unregistered to ALL servers in the cluster? Can you take a look at this from the other subscribers?

 

You could try giving RISDC a reset on all subscribers first, followed by resetting it on the publisher. You will find this under Serviceability -> Control Center - Network services.

 

Thanks

New Member

Thanks everyone, I removed

Thanks everyone, 

I removed the MGCP configuration and added it again, after resetting it a few times finally PRI showed registered on the call manager. 

All the servers in the cluster showed the PRI as unregistered. 

956
Views
0
Helpful
4
Replies