Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

MOH on CUCM 6.0 not working

My default MOH seems to be working fine, but when I upload new audio sources and set them on either a device or one of its lines, I get dead air. Has anyone else run into this?

-Shikamaru

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Green

Re: MOH on CUCM 6.0 not working

MAke sure you upload the files to each MOH server or each CCM Server in which MOH server is enabled

6 REPLIES
Green

Re: MOH on CUCM 6.0 not working

Which file are you using?

Which format?

Can you post it or send it to my email?

gogasca cisco com

New Member

Re: MOH on CUCM 6.0 not working

gogasca,

I have been using the .wav files from the CUCM 6.0 MOH disc.

-Shikamaru

Green

Re: MOH on CUCM 6.0 not working

Shikamaru

Are you using multicast for those resources...and which codec you are using, r u getting dead air or tone on hold?

Any device that may be blocking the audio?

If u can upload the trace i will be more than glad to help you

New Member

Re: MOH on CUCM 6.0 not working

We are using G.711. No tone on hold, only dead air. Audio is not being blocked because the sample MOH plays fine.

-Shikamaru

Green

Re: MOH on CUCM 6.0 not working

MAke sure you upload the files to each MOH server or each CCM Server in which MOH server is enabled

New Member

Re: MOH on CUCM 6.0 not working

I have similar problem. Can someone clarify how to upload MoH file on each separate server?

I have three CUCM MOH servers in the cluster. I upload the file via CUCM Administraion GUI->Media Resources->MOH audio file management. My understanding is that the file should be replicated to all configured MOH servers in the cluster.

But it seems it isn't. I found this log restarting IP VOice Media Streaming Application service:
12/16/2009 12:19:43.503 VoiceStrm|   CIpVMSMgr::GetAFile *ERROR* Error getting MOH source file, errno=2|<:CUCM><:10.131.3.138><:ERROR><:0002>
12/16/2009 12:19:43.504 VoiceStrm|kMOHTFTPGoRequestFailed - Start of download request failure. File Name: App ID:Cisco IP Voice Media Streaming App Cluster ID:CUCM Node ID:kol01-cm02|<:CUCM><:10.131.3.138>

<:ALARM><:ALL><:FFFF>

I can see server cannot open audio file when it tries to play audio:

12/16/2009 11:37:01.310 VoiceStrm|   CIpPlayWav::StartPlaying (78,2003,0) *ERROR* Error openning WAV file (/usr/local/cm/moh/TestMoH.g729.wav)|<:CUCM><:10.131.3.138><:ALL><:0002>
12/16/2009 11:37:01.310 VoiceStrm|-->CIpPlayWav::ErrorCleanup (78,2003,0) |<:CUCM><:10.131.3.138><:ALL><:0002>
12/16/2009 11:37:01.310 VoiceStrm|<--CIpPlayWav::ErrorCleanup (78,2003,0) |<:CUCM><:10.131.3.138><:ALL><:0002>
12/16/2009 11:37:01.311 VoiceStrm|   CMOHMgr::PlayStream (78,2003,0) /usr/local/cm/moh/TestMoH.g729.wav failed to start|<:CUCM><:10.131.3.138><:ERROR><:0400>

My System version: 6.1.2.1000-13

Regards

779
Views
10
Helpful
6
Replies
CreatePlease login to create content