Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

More trouble with Analog DID - inbound digits

I have a DID trunk group of 4 analog groundstart trunk groups configured for wink-start signaling. Verizon now says for sure they are sending all the digits but I am not recieving them correctly, and in fact at this point am only recieving the first digit which is a "2". For reasons know only to them they want to send 10 digits (something about some of the ported numbers beginning with a "0" or "9") so what I should see is 202554xxxx.

I have attached the output of "show vpm signaling" and "Show voice-port 0/3/0" which is one of the trunks. If anyione who know more then me could sanity-check this and verify they don't see anything amiss it would be great!

7 REPLIES

Re: More trouble with Analog DID - inbound digits

I don't see your debug output. Also, you say, "groundstart trunk groups configured for wink-start signaling" There technically is no such thing that I have ever heard of. Analog DID should be E&M wink start normally, although the options to wink start are sometimes 'immediate start' or 'delay dial' So, it could possibly be a configuration error if you have DID trunks configured as ground start.

Also, you can easily test a DID trunk with a test set by simulating the wink. Just connect the test set directly to the port on your router with telco disconnected. You should get a light to indicate battery and if you 'wink' by flashing the test set off hook and on hook you should then be able to dial digits. Not sure about Cisco, but some PBX systems will also give you dial tone and not even require the wink to receive digits like an FXS port.

-- please remember to rate and mark answered helpful posts --
Hall of Fame Super Gold

Re: More trouble with Analog DID - inbound digits

Hi, probably just a matter of naming things, as there is something commonly called wink-start for analog DID, see a third-party documentation:

http://www.shiprush.com/product_documentation/omnirush/DID__Ordering_the_DID_Phone_Line.htm

Anyway without seeing the traces it's hard to say what the problem could be.

New Member

Re: More trouble with Analog DID - inbound digits

Dang, attachment didnt take. Here is the text:

v600-gw#

May 27 17:58:06 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_ONHOOK, E_DSP_SIG_1100]did_onhook_offhook htsp_setup_ind

May 27 17:58:06 EDT: [0/3/3] get_local_station_id calling num= calling name= calling time=05/27 17:58 orig called=

May 27 17:58:06 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_WAIT_SETUP_ACK, E_HTSP_SETUP_ACK]did_wait_setup_ack_get_ack

May 27 17:58:06 EDT: htsp_timer2 - 88 msec

May 27 17:58:06 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_WAIT_SETUP_ACK, E_DSP_SIG_1100]did_wait_setup_ack_offhook

May 27 17:58:06 EDT: did_stop_timer

May 27 17:58:06 EDT: htsp_timer_stop

May 27 17:58:06 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_WAIT_SETUP_ACK, E_HTSP_EVENT_TIMER2]did_wait_prewink_timer did_offhook

May 27 17:58:06 EDT: [0/3/3] set signal state = 0x6 timestamp = 0 did_onhook

May 27 17:58:06 EDT: [0/3/3] set signal state = 0x4 timestamp = 200

May 27 17:58:07 EDT: htsp_digit_ready(0/3/3): digit = 2

May 27 17:58:07 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_OFFHOOK, E_HTSP_PROCEEDING]

May 27 17:58:07 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_OFFHOOK, E_DSP_SIG_1100]did_offhook_offhook

May 27 17:58:07 EDT: did_stop_timer

May 27 17:58:07 EDT: htsp_timer_stop wrong offhook eventhtsp_alert_notifyhtsp_call_service_msghtsp_call_service_msg not EFXS (1)

May 27 17:58:09 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_OFFHOOK, E_DSP_SIG_0100]did_offhook_onhook

May 27 17:58:09 EDT: did_start_timer: 300 ms

May 27 17:58:09 EDT: htsp_timer - 300 msec

May 27 17:58:10 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_OFFHOOK, E_HTSP_EVENT_TIMER]did_offhook_timeout

May 27 17:58:10 EDT: htsp_timer_stop2

May 27 17:58:10 EDT: did_start_timer: 400 ms

May 27 17:58:10 EDT: htsp_timer - 400 msec

May 27 17:58:10 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_GUARD_ALL, E_HTSP_RELEASE_REQ]did_onhook_release did_onhook

May 27 17:58:10 EDT: [0/3/3] set signal state = 0x4 timestamp = 0

May 27 17:58:10 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_GUARD_ALL, E_HTSP_EVENT_TIMER]did_guard_all_timer

May 27 17:58:10 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_PARK, E_DSP_SIG_0100]did_park_onhook

May 27 17:58:10 EDT: htsp_timer_stop

New Member

Re: More trouble with Analog DID - inbound digits

Here is the output of "show voice-port summary:

v600-gw#show voice port 0/3/0

Foreign Exchange Station 0/3/0 Slot is 0, Sub-unit is 3, Port is 0

Type of VoicePort is DID-IN

Operation State is DORMANT

Administrative State is UP

No Interface Down Failure

Description is not set

Noise Regeneration is enabled

Non Linear Processing is enabled

Non Linear Mute is disabled

Non Linear Threshold is -21 dB

Music On Hold Threshold is Set to -38 dBm

In Gain is Set to 0 dB

Out Attenuation is Set to 3 dB

Echo Cancellation is enabled

Echo Cancellation NLP mute is disabled

Echo Cancellation NLP threshold is -21 dB

Echo Cancel Coverage is set to 64 ms

Echo Cancel worst case ERL is set to 6 dB

Playout-delay Mode is set to adaptive

Playout-delay Nominal is set to 60 ms

Playout-delay Maximum is set to 250 ms

Playout-delay Minimum mode is set to default, value 40 ms

Playout-delay Fax is set to 300 ms

Connection Mode is normal

Connection Number is not set

Initial Time Out is set to 10 s

Interdigit Time Out is set to 10 s

Call Disconnect Time Out is set to 60 s

Ringing Time Out is set to 180 s

Wait Release Time Out is set to 30 s

Companding Type is u-law

Region Tone is set for US

Analog Info Follows:

Currently processing none

Maintenance Mode Set to None (not in mtc mode)

Number of signaling protocol errors are 0

Impedance is set to 600r Ohm

Station name None, Station number None

Translation profile (Incoming): 600MD_10Incoming

Translation profile (Outgoing):

Signal Type is wink-start

In Seizure is inactive

Out Seizure is inactive

Digit Duration Timing is set to 100 ms

InterDigit Duration Timing is set to 100 ms

Pulse Rate Timing is set to 10 pulses/second

InterDigit Pulse Duration Timing is set to 750 ms

Clear Wait Duration Timing is set to 400 ms

Wink Wait Duration Timing is set to 200 ms

Wait Wink Duration Timing is set to 550 ms

Wink Duration Timing is set to 200 ms

Delay Start Timing is set to 300 ms

Delay Duration Timing is set to 2000 ms

Dial Pulse Min. Delay is set to 140 ms

Percent Break of Pulse is 60 percent

Auto Cut-through is disabled

Dialout Delay is 70 ms

Hookflash-in Timing is set to 1 ms

v600-gw#

Hall of Fame Super Gold

Re: More trouble with Analog DID - inbound digits

I'm a bit puzzled by this:

May 27 17:58:07 EDT: htsp_timer_stop wrong offhook eventhtsp_alert_notifyhtsp_call_service_msghtsp_call_service_msg not EFXS (1)

May 27 17:58:09 EDT: htsp_process_event: [0/3/3, DID_OFFHOOK, E_DSP_SIG_0100]did_offhook_onhook

Not sure why the port goes onhook. Whih exact IOS is this, do you have something else to try ?

New Member

Re: More trouble with Analog DID - inbound digits

2801 Software (C2801-IPVOICEK9-M), Version 12.4(23), RELEASE SOFTWARE

Here is the port config:

voice-port 0/3/0

signal did wink-start

Verizon has a tech out and they show they are outpulsing 10 digits. However, when I asked about what timing setting I should be using they started playing stupid.

Anyone have any idea. I am using the defaults for timing but obviously something is not right.

Re: More trouble with Analog DID - inbound digits

Shouldn't did-digit-length 10 be in there? Did you try testing without telco with a phone or test set?

-- please remember to rate and mark answered helpful posts --
488
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content