Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

mpe phone view

I get this error

"Host not found" on some phones as soon as I select the service from the phone. on Other phones I can see the 4 options joing meeting etc but when I select one of these I get the error again "Host not found"

any ideas? I have checked DNS

5 REPLIES
New Member

Re: mpe phone view

Did you resolution on this? If so, will you post details. I am running into the same issue. Thanks

New Member

Re: mpe phone view

Hi

Was any fix found for this. I have same issue.

DNS all checked and good.

I can ping hostnames to/from CUCM and MPE.

IP hones have domain + DNS set

Thanks

New Member

Re: mpe phone view

Normally this error occurs when the MPE server is not "IPwise" reachable. I would normally start checking for DNS problems, but you said that you checked this already. The phone service is obviously having a problem reaching the URL in the phone service. Just a quick question.....When you receive this error can you dial to the MPE from your CUCM and hear the welcome prompt?

New Member

Re: mpe phone view

thks for input.

I found the error...the docuemnt that comes with the MPE VMWare image is wrong - it states to use port 8404. If you refer to the conf + maint guide it states to use:

http://server:8080/MPAPI/ipphone/login?serverhost=server:8080

This worked for me.

BUT....I now have the error message on two phones (a 7961 + 7970)

'You have been idle for too long and your session has timed out. To continue using MPE, you must restart your session. Press Exit and restart the application'

The 7960 works fine.

New Member

Re: mpe phone view

I am getting the same error message. Were you ever able to fix this problem?

179
Views
0
Helpful
5
Replies