Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

National Number prefix not displayed on phones when transferring a call

Hello everybody!

We have a customer whose CCM-Cluster is connected to a traditional PBX

via a QSIG E1. The CCM-Cluster has no PSTN-lines, the PSTN-lines are all

in the PBX.

PSTN -----ISDN/E1----- PBX -----QSIG/E1----- CCM.

We are adding a 0 as access code and a 0 for national number type for

incoming PSTN calls to the calling number according to this document:

http://www.cisco.com/en/US/products/sw/voicesw/ps556/products_tech_note09186a00805b6f33.shtml#ccm2

So we have filled in the 4 number prefix fields and when an external

number is calling a ccm-phone we get the correct number displayed (with

the leading 0s) and the number is also dialable from missed numbers list.

For example : 4234562222 is displayed on phone with 004234562222

But when an external caller is dialing an extension in the PBX and this

extension is transferring the call to a ccm-extension the leading digits

are not prefixed. The number on the display of an ip-phone is 4234562222.

In CCM-trace i can see that the calling party number is sent to

callmanager in a facility-message with correct numbering plan type

(national).

CCM-trace shows also that CCM is recognizing it as an national number:

02/18/2009 12:48:42.452 CCM|TRANSFQSIGASN - StructuredOutput:value

CTCompleteRose ::= invoke :

{

invokeID 2560,

operationValue localValue : 12,

argument

{

endDesignation secondaryEnd,

redirectionNumber presentationAllowedAddress :

{

partyNumber publicPartyNumber :

{

publicTypeOfNumber nationalNumber,

publicNumberDigits "4234562222"

},

screeningIndicator userProvidedNotScreened

},

callStatus answered

}

But the National Number Prefix is not added on the phone display.

Customer has 4.1.3 SR2

I see the same behavoir in my lab with 6.1.3 and another PBX-vendor, so

i do not think it is a bug, i believe it is either an config issue or it

is just not supported.

Any ideas?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
New Member

Re: National Number prefix not displayed on phones when transfer

Yes, we have a feature request running for that but we did not get an information when it will be integrated.

4 REPLIES
New Member

Re: National Number prefix not displayed on phones when transfer

Hi,

we have the same problems with our PBX System and UCM 6.1/6.2. The problem ist that the PBX is sending the national/international information in a different IE Field and the UCM ist not able to interpret this information field. Maybe we have a new chance with the 7.0.x Version of UCM because there are some new features with calling number normalization.

New Member

Re: National Number prefix not displayed on phones when transfer

OK, that is what i have supposed. Have you confirmed this information by TAC?

New Member

Re: National Number prefix not displayed on phones when transfer

Yes, we have a feature request running for that but we did not get an information when it will be integrated.

New Member

Re: National Number prefix not displayed on phones when transfer

Thank you very much for that information.

154
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content