Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

no dsp

Hi,

the scenario is: CCM - CUE - VG - H323 - FXO - PSTN.

I configured the unity express to transfer the call to the PSTN, the issue is that the FXO ports hang and when I issue show voice call status I see no dsp under the Slot/DSP:Ch

any one faced this issue.

10 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Re: no dsp

Which exact IOS are you using ?

Community Member

Re: no dsp

Hi,

IOS version: 124-24.T1

appreciate your reply.

Community Member

Re: no dsp

what do you get for

show voice dsp

show inventory

show voice call summary | exclude -

you may want to look at some debugs:

debug vpm signal

debug voice ccapi inout

debug voice dialpeer

Community Member

Re: no dsp

Hi,

Show voice dsp

----------------------------FLEX VOICE CARD 0 ------------------------------

*DSP VOICE CHANNELS*

CURR STATE : (busy)inuse (b-out)busy out (bpend)busyout pending

LEGEND : (bad)bad (shut)shutdown (dpend)download pending

DSP DSP DSPWARE CURR BOOT PAK TX/RX

TYPE NUM CH CODEC VERSION STATE STATE RST AI VOICEPORT TS ABRT PACK COUNT

===== === == ========= ========== ===== ======= === == ========= == ==== ============

*DSP SIGNALING CHANNELS*

DSP DSP DSPWARE CURR BOOT PAK TX/RX

TYPE NUM CH CODEC VERSION STATE STATE RST AI VOICEPORT TS ABRT PACK COUNT

===== === == ========= ========== ===== ======= === == ========= == ==== ============

C5510 001 01 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/0/0 02 0 47/0

C5510 001 02 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/0/1 06 0 37/0

C5510 001 03 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/0/2 10 0 38/0

C5510 001 04 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/0/3 14 0 50/0

C5510 001 05 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/1/0 02 0 47/0

C5510 001 06 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/1/1 06 0 47/0

C5510 001 07 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/1/2 10 0 38/0

C5510 001 08 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/1/3 14 0 48/0

C5510 001 09 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/2/0 02 0 40/0

C5510 001 10 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/2/1 06 0 44/0

C5510 001 11 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/2/2 10 0 41/0

C5510 001 12 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/2/3 14 0 37/0

C5510 001 13 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/3/0 02 0 37/0

C5510 001 14 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/3/1 06 0 37/0

C5510 001 15 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/3/2 10 0 203/0

C5510 001 16 {flex} 24.3.1 alloc idle 0 0 0/3/3 14 0 191/0

------------------------END OF FLEX VOICE CARD 0 ----------------------------

show inventory

NAME: "2821 chassis", DESCR: "2821 chassis"

PID: CISCO2821 , VID: V04 , SN: FCZ114774X5

NAME: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard on Slot 0 SubSlot 0", DES

CR: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard"

PID: VIC2-4FXO , VID: V03 , SN: FOC13110F5A

NAME: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard on Slot 0 SubSlot 1", DES

CR: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard"

PID: VIC2-4FXO , VID: V01 , SN: FOC10380SE3

NAME: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard on Slot 0 SubSlot 2", DES

CR: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard"

PID: VIC2-4FXO , VID: V03 , SN: FOC13110FAF

NAME: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard on Slot 0 SubSlot 3", DES

CR: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard"

PID: VIC2-4FXO , VID: V01 , SN: FOC11311GEE

NAME: "PVDMII DSP SIMM with one DSP on Slot 0 SubSlot 4", DESCR: "PVDMII DSP SIMM with one

DSP"

PID: PVDM2-16 , VID: V01 , SN: FOC10310HGJ

NAME: "NM-CUE-EC on Slot 1", DESCR: "NM-CUE-EC"

PID: NM-CUE-EC , VID: V03, SN: FOC10354M08

NAME: "40GB IDE Disc Daughter Card on Slot 1 SubSlot 0", DESCR: "40GB IDE Disc Daughter Ca

rd"

PID: , VID: , SN: FOC10374CPT

I tried all debugs I didn't see any issue.

Community Member

Re: no dsp

Please let me know did u find any fix for this issue.

i am also facing same problem with FXO lines

Thanks & regards

Community Member

Re: no dsp

I am also having this problem. Any resolutions?

Community Member

no dsp

Hi Cisco,

May we know what resolution do we fix this issue? Is it a bug issue?

Thank you,

RJ

Purple

no dsp

Community Member

no dsp

Hi Aman,

Thanks for the link, however, there is an error. May we know if there any workarounds to resolve this issue? We have already upgraded the IOS of the router but the issue occurred again.

Regards,

RJ

Purple

no dsp

Hi Ralph,

Please provide the output of command show voice dsp group all to check if any dsp is failing.

regds,

aman

606
Views
0
Helpful
10
Replies
CreatePlease to create content