Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

PRI Link status not established

I have a router E1 connection and the Telco are saying that they see the            

PRI link status = PRI Link is not established.

On my router, I see the following

sh controllers e1

E1 0/0/0 is up.

  Applique type is Channelized E1 - balanced

  No alarms detected.

  alarm-trigger is not set

  Version info Firmware: 20100222, FPGA: 13, spm_count = 0

  Framing is NO-CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Internal.

  Data in current interval (869 seconds elapsed):

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

     3 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

     3 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

  Total Data (last 83 15 minute intervals):

     0 Line Code Violations, 22 Path Code Violations,

     175 Slip Secs, 1 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

     175 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 1 Severely Err Secs, 113 Unavail Secs

sh isdn status

Global ISDN Switchtype = primary-net5

%Q.931 is backhauled to CCM MANAGER 0x0003 on DSL 0. Layer 3 output may not apply

ISDN Serial0/0/0:15 interface

        dsl 0, interface ISDN Switchtype = primary-net5

        L2 Protocol = Q.921 0x0000  L3 Protocol(s) = CCM MANAGER 0x0003

    Layer 1 Status:

        ACTIVE

    Layer 2 Status:

        TEI = 0, Ces = 1, SAPI = 0, State = TEI_ASSIGNED

    Layer 3 Status:

        0 Active Layer 3 Call(s)

    Active dsl 0 CCBs = 0

    The Free Channel Mask:  0xFFFF7FFF

    Number of L2 Discards = 0, L2 Session ID = 6

    Total Allocated ISDN CCBs = 0

Can anyone advice what could be the reason for this?

Thanks a lot in advance.

Regards

Kaushik

3 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Blue

PRI Link status not established

Hi

Layer 2 is TEI_ASSIGNED,             which indicates that the PRI does not exchange Layer 2 frames with your service provider PRI switch. Please make sure your service provider has given you correct link and is working.  also make sure you are using correct PRI modem and they are working properly.

regards

Ronak patel

Regards Ronak Patel Rate all helpful post by clicking stars below the answer.
Green

PRI Link status not established

Hi,

Just to add to Ronaks post.

Your controller is showning internal clocking

Framing is NO-CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Internal.

And every second is a clock slipped second

Data in current interval (869 seconds elapsed):

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

    3 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

     3 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

  Total Data (last 83 15 minute intervals):

     0 Line Code Violations, 22 Path Code Violations,

     175 Slip Secs, 1 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

     175 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 1 Severely Err Secs, 113 Unavail Secs

Try changing your clocking to the line,

this is normal for ISDN/PRI

!

!

controller E1 0/0/0

description ***  Connected to ISDN PRI ***

pri-group timeslots 1-31 service mgcp

clock source line

!

You may need to find out from the TELCO whether they are using CRC4 or not

Regards,
Alex.
Please rate useful posts.

Regards, Alex. Please rate useful posts.
Hall of Fame Super Gold

Re: PRI Link status not established

As told you above already, you should have clock line, not internal.

You also need network-clock-select 1 E1 0/0/0

6 REPLIES
Blue

PRI Link status not established

Hi

Layer 2 is TEI_ASSIGNED,             which indicates that the PRI does not exchange Layer 2 frames with your service provider PRI switch. Please make sure your service provider has given you correct link and is working.  also make sure you are using correct PRI modem and they are working properly.

regards

Ronak patel

Regards Ronak Patel Rate all helpful post by clicking stars below the answer.
Green

PRI Link status not established

Hi,

Just to add to Ronaks post.

Your controller is showning internal clocking

Framing is NO-CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Internal.

And every second is a clock slipped second

Data in current interval (869 seconds elapsed):

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

    3 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

     3 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

  Total Data (last 83 15 minute intervals):

     0 Line Code Violations, 22 Path Code Violations,

     175 Slip Secs, 1 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

     175 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 1 Severely Err Secs, 113 Unavail Secs

Try changing your clocking to the line,

this is normal for ISDN/PRI

!

!

controller E1 0/0/0

description ***  Connected to ISDN PRI ***

pri-group timeslots 1-31 service mgcp

clock source line

!

You may need to find out from the TELCO whether they are using CRC4 or not

Regards,
Alex.
Please rate useful posts.

Regards, Alex. Please rate useful posts.
New Member

PRI Link status not established

Thanks Ronak and Alex

Actually the TELCO provided me with the following information,

Here are some items that you should configure on your side

SWITCH-TYPE - primary-net5

FRAMING TYPE - NON-CRC4

LINE CODE - HDB3

PCM -  a-law

CLOCK SOURCE – Internal

That is why i configured it like this.

I have asked them to confirm again.

My config is as follows:

!

controller E1 0/0/0

framing NO-CRC4

clock source internal

pri-group timeslots 1-31 service mgcp

!

!

interface Serial0/0/0:15

no ip address

encapsulation hdlc

no logging event link-status

load-interval 30

isdn switch-type primary-net5

isdn overlap-receiving T302 2000

isdn incoming-voice voice

isdn bind-l3 ccm-manager

isdn send-alerting

no cdp enable

!

Please let me know if the congfiguration on my side looks fine.

Thanks again


Hall of Fame Super Gold

Re: PRI Link status not established

As told you above already, you should have clock line, not internal.

You also need network-clock-select 1 E1 0/0/0

New Member

Re: PRI Link status not established

Thanks a lot all the E1 is now working fine after changing the clock to line.

Hall of Fame Super Gold

PRI Link status not established

Thank you for the nice rating and good luck!

458
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease login to create content