Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Problem connecting VIC2-2BRI-NT/TE to Belgacom ISDN

Hi,

I have a problem with connecting my ISDN BRI interfaces to Belgacom PSTN. Layer2 cannot be established.

Interface configuration

BRUSSELS#sh  run int b0/2/0

Building configuration...

Current configuration : 127 bytes

!

interface BRI0/2/0

no  ip address

isdn switch-type basic-net3

isdn incoming-voice voice

!

end

show isdn status

BRUSSELS# sh isdn status

Global ISDN Switchtype = basic-net3

ISDN  BRI0/2/0 interface

        dsl 8, interface ISDN Switchtype =  basic-net3

     Layer 1 Status:

        ACTIVE

     Layer 2 Status:

        Layer 2 NOT Activated

     Layer 3 Status:

         0 Active Layer 3 Call(s)

     Active dsl 8 CCBs = 0

The Free Channel Mask:  0x80000003

Total Allocated ISDN CCBs = 0

Q.921 debug (after bringing up the  interface)

Jan  27 16:06:29.463 CET: %LINK-3-UPDOWN: Interface BRI0/2/0:1, changed state to  down

Jan  27 16:06:29.463 CET: %LINK-3-UPDOWN: Interface BRI0/2/0:2, changed state to  down

Jan  27 16:06:29.503 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User TX -> IDREQ ri=32829  ai=127

Jan  27 16:06:29.515 CET: %LINK-3-UPDOWN: Interface BRI0/2/0, changed state to  up

Jan  27 16:06:31.499 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User TX -> IDREQ ri=33806  ai=127

Jan  27 16:06:32.450 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- SABMEp sapi=0  tei=0

Jan  27 16:06:33.470 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- SABMEp sapi=0  tei=0

Jan  27 16:06:33.498 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User TX -> IDREQ ri=50415  ai=127

Jan  27 16:06:34.566 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- SABMEp sapi=0  tei=0

Jan  27 16:06:35.666 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- SABMEp sapi=0  tei=0

Jan  27 16:06:36.966 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- DISCp sapi=0  tei=126

Jan  27 16:06:46.853 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- SABMEp sapi=0  tei=0

Jan  27 16:06:47.865 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- SABMEp sapi=0  tei=0

Jan  27 16:06:48.969 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- SABMEp sapi=0  tei=0

Jan  27 16:06:50.065 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- SABMEp sapi=0  tei=0

Jan  27 16:06:51.480 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User RX <- DISCp sapi=0  tei=126

Telco Switch  does not answer to IDREQ message with IDASSN  message.

Instead it  sends SABME and DISC messages endlessly.

Q.921 debug (during a try to make a call)

BRUSSELS#isdn test call int b0/2/0 0048502737523

BRUSSELS#

Jan  27 16:11:12.277 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User TX -> IDREQ ri=28435  ai=127

Jan  27 16:11:14.273 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User TX -> IDREQ ri=24644  ai=127

Jan  27 16:11:16.272 CET: ISDN BR0/2/0 Q921: User TX -> IDREQ ri=25733  ai=127

Jan  27 16:11:18.272 CET: ISDN BR0/2/0 **ERROR**: host_disconnect_ack: Call rejected  cause Temporary failure(0x29) call id 0x801A

I do not see  an answer to IDREQ with IDASSN message as well

ISDN switch does not respond to the request for TEI neither when the interface  is initialise nor when placing a call.

When I call the number assigned to my lines from my mobile I got busy signal, and  I did not notice any activity at Q.921 layer.

Belgacom claims that from their side everything is ok.

It seems to me that IDREQ messages do not reach ISDN switch. Maybe the problem is caused by cables?

(However L1 is active and the switch sends Q.921 messages)

I connected the BRI interface to Siemens NT1 with a cable that I received with a router directly from Cisco.

Belgacom NT1 is Siemens STK-413 900 30.

Thanks in advance,

Ignac

4 REPLIES
New Member

Re: Problem connecting VIC2-2BRI-NT/TE to Belgacom ISDN

Hi Ignac,

Try to add the following under your BRI interface:

interface BRI0/0/1
no ip address

isdn switch-type basic-net3
isdn point-to-point-setup
isdn incoming-voice voice
isdn sending-complete
isdn static-tei 0

I'm not sure if you will need the "isdn static-tei 0". I had to add this one on our ISDN lines cause they are in cascade.

Best regards,

Peter

New Member

Re: Problem connecting VIC2-2BRI-NT/TE to Belgacom ISDN

OK, I got it!

Lucliky, it was not a cabling problem.

Belgacom uses static TEI assignment, you can find some tips on that here:

http://www.belgacom.be/web/proto/about/pdf/BGC_D_48_0202_30_01_E%28ed10%29.pdf

I put a working configuration below:

!
interface BRI0/2/0
no ip address
isdn switch-type basic-net3
isdn point-to-point-setup
isdn incoming-voice voice
isdn static-tei 0
!
end

Hall of Fame Super Red

Re: Problem connecting VIC2-2BRI-NT/TE to Belgacom ISDN

Hi Peter,

Looks to me like your tips were right on the money

+5 points for this.

Cheers!

Rob

New Member

Re: Problem connecting VIC2-2BRI-NT/TE to Belgacom ISDN

Thank you Rob

1673
Views
5
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content