Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Random no dial-tone on VG350 SCCP gateway

Hi everybody,

We have a couple of VG350 gateways registered via SCCP to CUCM and from time to time some analog phones have no dial-tone when they go off hook. Random 4-5 per day from a total of 400. They start to work again after 2-3 minutes so the problem doesn't last. We have no idea what to check. The only thing we noticed is that all the ports have some unrecognized packets received. I don't know what this means and if this can be the reason for the missing dial-tone.

Any ideas?

Thanks a lot!

 

Device Name: AN69F6827C8082D, Service Type: Alg_Phone
TCP packets rx 5625, tx 5480
Unsupported pkts rx 0, Unrecognized pkts rx 7
Register tx 1, successful 1, rejected 0, failed 0
Unregister tx 0, successful 0
KeepAlive tx 5408, successful 5408, failed 0
OpenReceiveChannel rx 7, successful 7, failed 0
CloseReceiveChannel rx 7, successful 0, failed 0
StartMediaTransmission rx 5, successful 0, failed 0
StopMediaTransmission rx 5, successful 0, failed 0
PortReq rx 3
PortRes tx 3, successful 3, failed 0
PortClose rx 0
QosListen rx 0
QosPath rx 0
QosTeardown rx 0, send 0, recv 0, sendrecv 0
QosResvNotify tx 0, send 0, recv 0, sendrecv 0
QosErrorNotify tx 0, send 0, recv 0, sendrecv 0
   err0 0, err1 0, err2 0, err3 0, err4 0, err5 0,
   err6 0, err7 0, err8 0, err9 0, err10 0, err11 0,
   err12 0
QosModify rx 0, send 0, recv 0, sendrecv 0
UpdateDscp rx 0
OpenMultiMediaReceiveChannel rx 0, successful 0, failed 0
CloseMultiReceiveChannel rx 0, successful 0, failed 0
StartMultiMediaTransmission rx 0, successful 0, failed 0
StopMediaTransmission rx 0, successful 0, failed 0
AddParticipant rx 0, successful 0, failed 0
ChangeParticipant rx 0, successful 0, failed 0
DropParticipant rx 0, successful 0, failed 0
MiscellaneousCommand rx 0, tx 0
FlowControlCommand rx 0, tx 0
Reset rx 0, successful 0, failed 0
MediaStreamingFailure rx 0
MediaStreamingFailure tx 0
Switchover 0, Switchback 0

 

Everyone's tags (1)
2 REPLIES
New Member

can you send us the output of

can you send us the output of the following:

1. Show ver

2. Show run

3. Show Flash

4. Show inv

5. show processes cpu history (right after the issue occurs)

6. Show voice dsp group all

Basically check the output of these commands and ensure that the router has adequate memory/no dsp allocation errors and CPU spike.

New Member

Thanks for the reply but

Thanks for the reply but fortunately I found someone on the forum with the exact same problem. A simple enough but very unlikely problem in a normal Cisco IPT environment. It is very specific to these VGs. See it here: http://shar.es/1mstbu.

Alex.

450
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content