Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

UCM6.1 new subscriber rejected

I have a UCM6.1 running and I'm trying to add the first new subscriber. During the subscriber installation after I'm asked about the "first node" IP and other details, I get a error message: "this is not the first node". I am very sure about the IP address and Hostnames. Note:I'm not using DNS nor NTP. Note: Publisher can ping the new half-installed Subscriber. I've got 2 nodes licensing. What is happening? Is this a bug? Should I use DNS? Any help will be 5 point rated.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

20 REPLIES
Bronze

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

How are you installing this?? Installing CM6.0 then upgrading to 6.1 ? Or a fresh install of CM6.1?

New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Hu Mattew, this is a fresh install of CM6.1.

Any help well be wellcomed.

Cisco Employee

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

have you already added the new server to the config??

you need to add the server before you install it because this new versions won't allow connections from any server that is not previously configured

are you using the NIC 1 for the PUB??

HTH

javalenc

if this helps, please rate

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Hi Carl,

I am not much aware of the installations, however I remeber reading something about the Security Password which is used to communicate between the first node and subsequent nodes.

Check if the passwords are same on both the nodes.

Also note that you must define any subsequent nodes in the first node [publisher]Administration Server Configuration window before you can install the callmanager on the subsequent server.

So check if that's done.

Can anyone else verify this, since I am not mcuh aware of the UCM installation.

Sushil

New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Hi all,

I'm very sure about the security password and I have defined the Subscriber in the First Node (Pub) but the behavior is the same: "this is not the First Node" message. I have tried using a fake Hostname and then a fake IP and I allways get the same message. Any help or any idea will be usefull for me.

Note: When the dialog box ask for the "First Node Hostname", should I write "Publisher" o should I write the real "linux hostname" ? I mean the hostname we see at the linux text console? Or what?

New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Could any PDI or privileged Cisco user review internal Cisco documentation to see if this issue has been reported previously?

I'm using CUCM 6.1

Cisco Employee

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

you need to type in the PUB's hostname and in the PUB add the SUB also using the hostname you assigned to the server

verify all the services are running, that you have available CUCM node licenses and that your DNS resolution is working properly

HTH

javalenc

if this helps, please rate

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Any other idea? I just finish trying the last suggestion and I get the same result.

I'm using CM 6.1.1.1000-1, any bug related to?

Bronze

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Can i just ask what platform you're installing this on?? If this is extremely urgent may i suggest installing 6.0 then upgrading to 6.1??

New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Publisher platform:

MCS7835H2-K9-CMA2 (HP brand server)

Subscriber platform:

MCS-7835-H1-IPC1 (HP brand server)

Could you tell me why are you suggesting to install 6.0 and then upg to 6.1? Do you have any similar event?

Any help well be wellcomed.

New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Hi experts:

Should the "CUCM name" in the attached diagram be the same as the real "hostname"? Could I change it on the Pub in production?

Cisco Employee

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

that name if you're going to use a name does need to be the hostname, if not as a best practice use the IP from the server to avoid DNS reliance

BTW DNS does not support _ in the names, we recommend to avoid using it for anything you want to have DNS resolution

HTH

javalenc

if this helps, please rate

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

hi,

Can you please share the security password with us if you don't have any issues.

>> Sushil

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

As suggested by Jaime please use the IP address everywhere

New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

The security password is:

csc208@n2kcom

Any issue with the "@" ?

Maybe I need to change it and use only alphanumeric? Could I change the security pwd in the production Publisher?

Thanks all for your help.

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Hi Carl,

The installation guide states -

"The password must contain at least six alphanumeric characters. It can contain hyphens and underscores, but it must start with an alphanumeric character"

You may try removing "@" character from the password.

I am not sure if it can be changed on the production publisher, hopefully the answer should be yes.

Can some throw some more light on this??

>> Sushil

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Thank you Sushil, the issue was solved resetting the sec pwd. Five point for you.

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

Hi Carl,

Thats great. Can you please confirm if removing "@" resolved the issue or you used the same password again.

Enjoy.

>> Sushil

New Member

Re: UCM6.1 new subscriber rejected

I have to use a new alphanumeric-only pwd.

Best regards.

226
Views
10
Helpful
20
Replies
CreatePlease login to create content