Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working:

Hi Guys

I have added a voice hunt group to my cme.Its showing up in the running config, but if I dial the pilot number it gives a busy out.

I checked the dial-peer voice summary, its showing only other 2 pilot numbers for other 2 hunt-groups.

***********

voice hunt-group 4 parallel

final 601

list 250,253,259,252

timeout 18

pilot 503

#sh dial-peer voice summary

dial-peer hunt 0

             AD                                    PRE PASS                OUT

TAG    TYPE  MIN  OPER PREFIX    DEST-PATTERN      FER THRU SESS-TARGET    STAT PORT    KEEPALIVE

21474- voip  up   up             501                0  syst loopback:rtp

83647

21474- voip  up   up             502                0  syst loopback:rtp

83646

5      pots  up   up             A0                 0                      up   0/1/0

******

Can anyone help?

Regards,

Rachna

  • IP Telephony
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working

Hi Rachna,

Can you send this?

show run

show ver

show dial-peer voice summ

Also get a debug voice ccapi inout

12 REPLIES
New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working

anyone ?

New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working

Hi Rachna,

Can you send this?

show run

show ver

show dial-peer voice summ

Also get a debug voice ccapi inout

New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working

Hi

Thank you for your reply.

I sent you the show ver     and dial-peer summary, debug logs.

In the Debugs ccapi inout, I am getting disconnect error 28. no Tag matching.

do you need running config?

Regards,

Rachna

New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working

Rachna,

Please send it as well.

I'll see it tomorrow since I don't have access to my email now.

If possible, in the meantime try reloading the roter after saving the configuration.

Thanks,

New Member

Re: Voice hunt group added, showing in runing config but not wor

Rachna,

I didn't get the outputs.

Let me know if the reload fixed it and if not, add send them again.

New Member

Re: Voice hunt group added, showing in runing config but not wor

I could finally see the outputs and at lest the system does not have a route to get to teh hunt-group.

Weird because you have it configured.

This could also be a memory issue.

With the reload you clear all the memory, so taht might help you but if not please send me this show command.

show memory statistics

New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working

Hi

I thought so too, so I tried to delete the pots dial-peers as I am not using those. But still couldn't do that.

Just to let you know that I had memory issues before and couldn't add any dial-peer or hunt-group. Then I upgraded it to

flash:c1861-advipservicesk9-mz.151-1.T3.bin". I can now add the voice hunt group and dial-peer, but still couldnt add nay ephone-dn,however I can upto 48 ephone-dns.

Do you want me to reload it and then add the hunt group or just reload?

Here is the output of show memory stats:

#sh memory statistics

                Head    Total(b)     Used(b)     Free(b)   Lowest(b)  Largest(b)

Processor   86DA66C8   140876088   122366064    18510024    16693860    15493412

      I/O    F400000    12582912     5233892     7349020     7184560     7141660

Regards,

Rachna

New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working

Rachna,

Based on the show memoru statistics your router is using 86% of the processor memory.

If you have more than 80%, it would not allow you to add any diap-peer to the configuration.

When you add a hunt group or ephone-dn it should show you an error message saying "could not add peer".

This could be a memory leak on your router, if you do a reload and after it you can add DNs, or hunt-groups and you can see them on a "show dial-peer voice summ" then for some reason the router was not letting memory get free.

If after the reload you still have the problem, you need to see if that router is running too much things taking processor memory.

New Member

Voice hunt group added, showing in runing config but not working

Hi

Yes, you are right. I got the error " could not add peer" on adding the dial-peer or hunt group before upgrade.

After upgrade, getting this error only on addition of ephone-dns.

I will reload it today and let you know. If this doesn't work then what should I check?

Regards,

Rachna

544
Views
11
Helpful
12
Replies
This widget could not be displayed.