Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

jabber login issue

Hi 

I have recently deploy expressway edge 8.1.1 with cucm 9.1.2 and cups 9.1.1.However,when I  try to login via internet using jabber 9.7.2,it return error "username or password wrong".From the log in expressway-core,I can see the log below

(192.168.121.32 is the ip add of my cucm ,username is zhangzr)

2014-06-19T22:08:08+08:00 EXPC edgeconfigprovisioning UTCTime="2014-06-19 14:08:08,603" Module="network.http.edgeconfigprovisioning" Level="DEBUG" Action="Received" Request-url="https://192.168.121.32:8443/cucm-uds/clusterUser?username=zhangzr" 
HTTPMSG:
|HTTP/1.1 200 OK
 Date: Thu, 19 Jun 2014 14:08:08 GMT
 X-Frame-Options: SAMEORIGIN
 Content-Type: application/xml
 Server: 
 <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?><clusterUser uri="https://192.168.121.32:8443/cucm-uds/clusterUser?username=zhangzr" version="9.1.2"><result version="9.1.2" uri="https://192.168.121.32:8443/cucm-uds/user/zhangzr" found="true"/><homeCluster>192.168.121.32</homeCluster></clusterUser>
 |

2014-06-19T22:08:08+08:00 EXPC edgeconfigprovisioning UTCTime="2014-06-19 14:08:08,604" Module="network.http.edgeconfigprovisioning" Level="DEBUG" Action="Send" Url="https://192.168.121.32:8443/cucm-uds/user/zhangzr/devices" 
HTTPMSG:
|GET //192.168.121.32:8443/cucm-uds/user/zhangzr/devices HTTP/1.1
 Authorization: <CONCEALED>
 
 |

2014-06-19T22:08:08+08:00 EXPC ssh: Event="sshd" Module="openssh" Level="INFO"  Detail="Allocated port 34882 for remote forward to localhost:8443" UTCTime="2014-06-19 14:08:08"
2014-06-19T22:08:08+08:00 EXPC ssh: Event="sshd" Module="openssh" Level="INFO"  Detail="RSA+cert host key for IP address '192.168.121.31' not in list of known hosts." UTCTime="2014-06-19 14:08:08"
2014-06-19T22:08:08+08:00 EXPC ssh: Event="sshd" Module="openssh" Level="INFO"  Detail="Authenticated to expe.gdhwater.com ([192.168.121.31]:2222)." UTCTime="2014-06-19 14:08:08"
2014-06-19T22:08:08+08:00 EXPC edgeconfigprovisioning UTCTime="2014-06-19 14:08:08,872" Module="network.http.edgeconfigprovisioning" Level="DEBUG" Action="Received" Request-url="https://192.168.121.32:8443/cucm-uds/user/zhangzr/devices" 
HTTPMSG:
|HTTP/1.1 403 Forbidden
 Set-Cookie: JSESSIONIDSSO=A2FB5364EB77D11136697ABAC436EE78; Path=/; Secure; HttpOnly
 Set-Cookie: JSESSIONID=588E4DCBE1165A82680BFF3BDD6A865B; Path=/cucm-uds/; Secure; HttpOnly
 Expires: Thu, 01 Jan 1970 07:00:00 CST
 Server: 
 Cache-Control: private
 Date: Thu, 19 Jun 2014 14:08:08 GMT
 Content-Type: text/html;charset=utf-8
 <!-- custom Cisco error page --><html>    <head>        <title>            Cisco System - Error report        </title>        <style type="text/css">            a {                color: #316984;                text-decoration: none;            }            a:hover {                color: #316984;                text-decoration: underline;            }            a:visted {                color: #316984;                text-decoration: none;            }            body {                background-attachment: fixed;                background-color: #ffffff;                background-repeat: no-repeat;                color: #316984;                font-family: arial,helvetica,sans-serif;            }            #content {                border: 1px solid #d6d7d6;                font-size: 93.5%;                margin: 0px 10% 30px 10%;            }            #content-header {                background-color: #eeeeee;                b

order-bottom: 1px solid #666666;                color: #666666;                font-size: 124.5%;                padding: 5px 15px 5px 15px;            }            #copyright {                font-size: 75%;                margin: 0px 10% 0px 10%;                padding: 3px 0px 0px 0px;                text-align: right;            }            img {                display: block;                margin: 0px 0px 20px 0px;            }            #logo {                margin: 30px 10% 0px 10%;            }            p {                padding: 5px 15px 5px 15px;            }            pre {                padding: 5px 15px 5px 30px;            }        </style>    </head>    <body>        <div id="logo">            <img src="/ciscologo.gif" alt="Cisco Systems, Inc." />        </div>        <div id="content">            <div id="content-header">HTTP Status 403 - Access to the requested resource has been denied            </div>            <p>                <b>                    type:               </b> Status report            </p>            <p>                <b>message:               </b> Access to the requested resource has been denied            </p>            <p>                <b>description:               </b> Access to the specified resource has been forbidden.            </p>        </div>    </body></html>

 |2014-06-19T22:08:08+08:00 EXPC edgeconfigprovisioning: Level="INFO" Detail="Failed to authenticate user against server" Username="zhangzr" Server="('https', '192.168.121.32', 8443)" Reason="<twisted.python.failure.Failure <type 'exceptions.Exception'>>" UTCTime="2014-06-19 14:08:08,874"
2014-06-19T22:08:08+08:00 EXPC edgeconfigprovisioning: Level="INFO" Detail="All attempts to authenticate user failed" Username="zhangzr" UTCTime="2014-06-19 14:08:08,875"

 

Anyone can see what is the problem from the log? Should we upload  a jabber-config.xml for remote-access  to cucm so that we can authenticate ?Or is there any other reason causing such problem?

 

5 REPLIES
New Member

is someone have solution on

is someone have solution on this?

New Member

Step1: Try to login all CUCM

Step1: Try to login all CUCM servers with user id which is having login issue.

Step2: Try to check the ping reachability of all LDAP with all your CUCM

Step3: Try to check SRV records (_collab-edge._tls.domain.com)

Step4: Try to pathping reachability with edge server (pathping edge.domain.com)

If nothing is working, Upgrade your expressway to x8.2 and try to use Cisco Jabber 9.7.3 which is available now 

New Member

Hi,I have exactly the same

Hi,

I have exactly the same issue running exactly the same CUCM and CUPS versions.

I am running Expressway 8.2 and Jabber Client 9.7.4.

My log files show the same as yours, but I don't see any incorrect username or password statements.

Internally the clients work fine, externally they seem to parse both Expressway servers and returning the cups and cucm internally addresses in the log files. And then the clients responds with "Cannot communicate with the server". Logging stops.

Anyone got any pointers?

 

New Member

im with exactly same problem.

im with exactly same problem..

New Member

Hi,I did not have a jabber

Hi,

I did not have a jabber-config.xml file on the cucm TFTP servers.

TAC pointed me to this website.

https://supportforums.cisco.com/document/106926/jabber-config-file-generator

The attachment in the post helps you form a jabber-config.xml to upload to the TFTP servers.

Hope that helps.

Thanks,

 

3212
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease login to create content