Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

50% IPv6 Lost Packets on 6509 Supervisor 720 3Bs!!!

Hey all,

> >

> > I'm having packet loss issues through two 6509s connected back to back,

> > described below. No matter what rate, 10 meg up to 1000 meg, I'm getting

> > about 50% packet loss using a Smartbits 6000C to generate IPv6 traffic on

> > Vlan 30 and receiving the unicast stream on Vlan 50 with 1024 or 1500 frame

> > sizes. The two CAT 6509s have Sup 720 3Bs and 12.2(18)sxd7b loaded on

> > them. It seems everything pings through fine and routing is correct, hell

> > it's only one hop, but whenever I run Smartbits I get crappy results. I

> > used OSPFv3 and even tried static, but layer 3 seems fine as I can ping vlan

> > 50 sourced from vlan 30 and vice versa. I turned on "ipv6 cef distributed"

> > and " ipv6 mfib hardware..." and it did nothing. I'm wondering if anyone

> > here can check my config and notice anything I missed or forgot to turn on

> > or maybe it's the smartbits testing gear that is screwed. I did hookup the

> > Smartbits through just one 6509 on two ports and it was fine, so I don't

> > think it is the test gea!

> > r. Forgive any typos, I'm typing this out of my head, for certain reasons

> > I can't copy and xfer the configs from the switches here.

> >

> > No errors on any interfaces either. sh ipv6 route shows the correct

> > routes learned via ospf with the correct link-local ont he other side of

> > g1/48. Also, the link-local is resolving, verified with "sh ipv6

> > neighbors". I'm pulling my hair out and I hope somebody can help me,

> > thanks!! And this is the latest IOS in the train we use. :\

> >

> >

> > Vlan 30 ---> 6509A <--GigE--> 6509B <--- Vlan 50

> >

> >

> > 6509A

> >

> > ipv6 unicast-routing

> > ipv6 cef distributed

> > ipv6 mfib hardware

> >

> > int vlan 30

> > ipv6 address 2001:480::1/64

> > ipv6 ospf 200 area 0

> >

> > int g1/48

> > description Connection to 6509B

> > ipv6 address 2001:480:250:1::2/64

> > ipv6 ospf 200 area 0

> >

> > int g2/41

> > description Connection to Test Gear

> > switchport access vlan 30

> > switchport mode access

> > speed 1000

> > duplex full

> >

> > 6509B

> >

> > ipv6 unicast-routing

> > ipv6 cef distributed

> > ipv6 mfib hardware

> >

> > int vlan 50

> > ipv6 address 2001:480:2::1/64

> > ipv6 ospf 200 area 0

> >

> > int g1/48

> > description Connection to 6509A

> > ipv6 address 2001:480:250:1::1/64

> > ipv6 ospf 200 area 0

> >

> > int g2/41

> > description Connection to Test Gear

> > switchport access vlan 50

> > switchport mode access

> > speed 1000

> > duplex full

> >

> > Thanks,

> >

> > Dale

2 REPLIES
New Member

Re: 50% IPv6 Lost Packets on 6509 Supervisor 720 3Bs!!!

I've seen similar problems in other implementations, try shutting cef off completely and run your tests again.

New Member

Re: 50% IPv6 Lost Packets on 6509 Supervisor 720 3Bs!!!

I shutoff route-cache cef on the interfaces because the switch won't let me turn cef off globally. I get an error message stating it's not allowed to be turned off on this device. Guess I'm going to have to try different code now.

212
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content