Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

5K Port-Channel Issue: command failed: port not compatible [DCE mode]

I'm getting the following error when I try to configure

my uplinks on my 5K back to my 7K's.

     command failed: port not compatible [DCE mode]

I'm currently running NX-OS: n5000-uk9.5.0.2.N1.1.bin

Any ideas would be helpful.

interface port-channel10

  switchport mode trunk
  vpc 10
  switchport access vlan 5

  switchport trunk native vlan 2005

  switchport trunk allowed vlan 5,7

  speed 10000

interface Ethernet1/33
  switchport mode trunk
  switchport access vlan 5

  switchport trunk native vlan 2005

  switchport trunk allowed vlan 5,7

  spanning-tree port type network
  udld aggressive

channel-group 10 mode passive
command failed: port not compatible [DCE mode]

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
New Member

Re: 5K Port-Channel Issue: command failed: port not compatible [

There is a bug for this issue which is fixed in 5.0(2)N2(1) which is on CCO. Here is the bug details


CSCtk04010 Port errors when adding to port-channel port not compatible [DCE mode]
Symptom:
Cannot add port to port channel.

Error:
command failed: port not compatible [DCE mode]

Conditions:
adding ports to port channel

Workaround:
remove and re-add the port channel config

Upgrading or re-adding the config should work

Kind regards,

Maarten Vervoorn

1 REPLY
New Member

Re: 5K Port-Channel Issue: command failed: port not compatible [

There is a bug for this issue which is fixed in 5.0(2)N2(1) which is on CCO. Here is the bug details


CSCtk04010 Port errors when adding to port-channel port not compatible [DCE mode]
Symptom:
Cannot add port to port channel.

Error:
command failed: port not compatible [DCE mode]

Conditions:
adding ports to port channel

Workaround:
remove and re-add the port channel config

Upgrading or re-adding the config should work

Kind regards,

Maarten Vervoorn

13600
Views
5
Helpful
1
Replies