Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

6704-10gb port crossconnect issue. very odd.

Installed 2 new 6704-10gb blades in 2x 6509 routers.

Routers are already configured with 1x 10gb-LR crossconnect between each router with a simple /30 between them. Working fine.

After the upgrade. Initially I want to setup a 30gb port channel between the router, but for some reason, i was unable to ping across the interface. I then removed the channel, and just setup a /30 on a new interface and tried to ping across and could not. I also added an ipv6 address to each side and THAT was pingable.

Here is my config:

R1

|

| Single Mode fiber Cable.

|

R2

interface TenGigabitEthernet4/1

description int 4/1 test

ip address 10.1.1.2 255.255.255.0

no ip unreachables

no cdp enable

end

R1

interface TenGigabitEthernet4/1

description int 4/1 test

ip address 10.1.1.1 255.255.255.0

no ip unreachables

end

Link lights come up fine, and like I said, if I add an ipv6 address to both sides, I can ping across. But I cannot ping 10.1.1.1 nor 10.1.1.2 from the other side.

Now I have 2x more 10gb blades in slot #3. When connected to t3/4 on both sides using the SAME 10GB-LR and same cable, and even same above configuration, it works fine.

Mod Ports Card Type Model Serial No.

--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------

2 48 CEF720 48 port 1000mb SFP WS-X6748-SFP SAL10019B20

3 4 CEF720 4 port 10-Gigabit Ethernet WS-X6704-10GE SAL10019N7G

4 4 CEF720 4 port 10-Gigabit Ethernet WS-X6704-10GE SAL1011G15Z

6 2 Supervisor Engine 720 (Active) WS-SUP720-3BXL SAL09159B62

Mod MAC addresses Hw Fw Sw Status

--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------

2 0030.f272.f2b2 to 0030.f272.f2e1 1.1 12.2(14r)S5 12.2(18)SXF9 Ok

3 001c.588f.07f0 to 001c.588f.07f3 2.6 12.2(14r)S5 12.2(18)SXF9 Ok

4 0016.c76c.01d4 to 0016.c76c.01d7 2.3 12.2(14r)S5 12.2(18)SXF9 Ok

6 0011.21ba.b0ec to 0011.21ba.b0ef 4.1 8.1(3) 12.2(18)SXF9 Ok

Mod Sub-Module Model Serial Hw Status

---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------

2 Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3BXL SAD091907RF 3.1 Ok

3 Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3BXL SAD114604SC 5.3 Ok

4 Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3BXL SAL09285CE1 5.2 Ok

6 Policy Feature Card 3 WS-F6K-PFC3BXL SAD081702AG 1.2 Ok

6 MSFC3 Daughterboard WS-SUP720 SAD082607P2 2.1 Ok

Both routers have identical parts. This is driving me crazy. am I supposed to activate something for this new blade?

Thanks.

-Gurpreet

2 REPLIES
Hall of Fame Super Silver

Re: 6704-10gb port crossconnect issue. very odd.

Hello Gurpreet,

for correctly supporting the 6708 linecards with 8 10GE ports we needed to move from 12.2(18)SXF to 12.2(33)SHa.

What IOS release are you using ?

minimum version is 12.2(17a)SX

see

http://www.cisco.com/en/US/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/12.2SXF/native/release/notes/OL_4164.html#wp2561983

Hope to help

Giuseppe

Community Member

Re: 6704-10gb port crossconnect issue. very odd.

We are using:

Version 12.2(18)SXF9

If it didn't support it, then the other blade wouldn't be working fine.

Nor would ipv6 work :/

really odd that ipv4 doesn't work.

I even swapped blades around, and just doesn't work in slot 4 for ipv4.

212
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content