Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

ASA5510 Vlan trunking problem

Hello

Hopefully somone can help me with this annoying issue.

In our organisation we have a ASA5510 thats connected to a HP switch with several different vlans and they all work fine.

Now I would like to add a new vlan to trunk over to the switch, whats happening is this:

* I add the subif, set the vlan id and ip address.

* Then the ASA5510´s mac address is visible on the paticular vlan in the switch for like 5 mins and then it disappears!

Int wont retun until I re inter the ip address on the interface, but then again after 5 mins its gone from the switch.

Note that this vlan is not i service yet i am still setting this up.

Erlier I did this on a 5520 we have without any problems at all.

Anyone have any ideas how to solve this?

//Johan

2 REPLIES

Re: ASA5510 Vlan trunking problem

Hi,

when you configure the subinterface on ASA and assign an IP address to it, it sends some broadcasts possibly.

Then, as the VLAN is not in service yet, the ASA subinterface is silent - not sending anything.

And after 5 minutes (default age on Cisco switches, too), the switch removes the ASA subinterface MAC address from the MAC address forwarding table.

IMHO, that's all working as it should.

BR,

Milan

New Member

Re: ASA5510 Vlan trunking problem

I se thank you very mutch! Thats good newes!

//Johan

1 apr 2010 kl. 13.39 skrev "milan.kulik"

>:

ruliffilur,

>

A new message was posted in the Discussion thread "ASA5510 Vlan

trunking problem":

>

https://supportforums.cisco.com/message/3046284#3046284

>

Author : milan.kulik

Profile : https://supportforums.cisco.com/people/milan.kulik

>

Message:

468
Views
0
Helpful
2
Replies