Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Boot image not found

Hello

after upgrading IOS on a 2651XM the router does no longer boot.

After power up or reload it stops in monitor:

Jan 9 10:13:48.244: %SYS-5-RELOAD: Reload requested by vty0 (172.16.31.10). Reload Reason: Reload Command.

System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.

C2600 platform with 262144 Kbytes of main memory

loadprog: bad file magic number: 0x0

open: failed to find and/or load the bootloader: "flash:S00103020002.bin"

loadprog: error - on file open

boot: cannot load "c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin"

System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.

C2600 platform with 262144 Kbytes of main memory

loadprog: bad file magic number: 0x0

boot: cannot load "flash:"

System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.

C2600 platform with 262144 Kbytes of main memory

loadprog: bad file magic number: 0x0

boot: cannot load "flash:"

System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.

C2600 platform with 262144 Kbytes of main memory

rommon 1 >

Set shows the correct boot file:

BOOT=c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin,1;

If I try to boot from monitor it works fine:

rommon 2 > boot flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

program load complete, entry point: 0x80008000, size: 0x174a658

The config also contain the correct boot file:

!

boot-start-marker

boot system flash c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

boot-end-marker

!

The file is on the flash:

RO-3OG-EDV-1#show flash

System flash directory:

File Length Name/status

...

17 707 ata001818030625

18 24422352 c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

19 497 DistinctiveRingList.xml

....

I don't have any more ideas.

thanks,

Thomas

10 REPLIES
New Member

Re: Boot image not found

I agree with amit.

I was going to post this earlier.

Hall of Fame Super Silver

Re: Boot image not found

The original post contains several error messages including this:

boot: cannot load "c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin"

If the problem were an incorrect config register value that was booting into rommon there would not be an error message like this.

HTH

Rick

New Member

Re: Boot image not found

Can you try:

boot system flash flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

New Member

Re: Boot image not found

the effect is the same:

RO-3OG-EDV-1(config)#boot system flash flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

results in:

boot-start-marker

boot system flash c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

boot-end-marker

Hall of Fame Super Silver

Re: Boot image not found

Thomas

It seems trivial but I would suggest changing the configuration and put a colon between flash and the file name. So

boot system flash c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

becomes

boot system flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

Give it a try and let us know if it helps.

HTH

Rick

New Member

Re: Boot image not found

Hi Rick

I tried this:

RO-3OG-EDV-1(config)#boot system flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

but the config is the same than before:

boot-start-marker

boot system flash c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

boot-end-marker

Thomas

Re: Boot image not found

Thomas, I think there is some problem with the IOS.May be this IOS is corrupt. I faced the same problem on my 1700 router today and I had to put in a new image on the router. Try tftp a file to the router using if "tftpdnld" option is available in rommon. If not then you have to use "XMODEM" to transfer a new file.

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps259/products_tech_note09186a008015bf9e.shtml

HTH,

-amit singh

New Member

Re: Boot image not found

The image is ok, the router works fine - I can boot it with this image from rom monitor and than it boots and works like expected.

Re: Boot image not found

Thomas, what is the config-register setting on your router.Make sure that its is 0x2102.Check it in the rommon and chnage it if its not the same.

-amit singh

Silver

Re: Boot image not found

>loadprog: bad file magic number: 0x0

>open: failed to find and/or load the bootloader: "flash:S00103020002.bin"

>loadprog: error - on file open

Why is it trying to load this file before loading the ios image? This looks like a ccme support file.

Here is what I would do:

- erase flash

- copy ios image to flash

- copy ccme support files to flash. These change for each version of ccme.

- reload

510
Views
5
Helpful
10
Replies