Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

cable modem on cisco 887va-k9

Hi to All! This is my first post to the portal so forgive me for any mistakes during post.

I took my ccna some years ago and since then I have setup some cisco routers(mostly basic setup) but it hasn't been an everyday job! Since last year I own a cisco 887va-k9 router and I have setup my adsl connection successfuly and also some basic nat for some sarver that I host. The problem is that I recently got a cable connection so I have asked from my ISP for a modem in order to connect it to my router. Until now I haven't been able to successfuly setup a connection from the router through the modem to the internet. I can some how get only upload but not downloads!

The thngs that I have tried are: first created a new vlan10 assigned that to port fa0, set ip address to dhcp and nat ouside, so when I connect the modem to port fa0 the interface gets an ip from the dhcp.

Then I have created acl1 nat rule (permit 192.168.1.0 0.0.0.255), and used that rule to a dynamic nat rule (from inside to outside-translate from acl1 to interface vlan10)

Finally created a static route (ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 vlan10 1) in my configuration there is also onother static route(ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0 10) which is for my adsl dialer and I changed the metric distance to 10 so cable connection will be preffered. Also tried to use dhcp on the next hop of the static route but no luck with that also.

I know that somthing is missing but I can't figure it out! I have also saerched so much but I haven't found any posts for this scenario!

Thank you in advance!

Everyone's tags (1)
104
Views
0
Helpful
0
Replies