Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Cannot ping vlan interface with LAG etablished¿?¿?

HI all ¡¡¡¡¡¡¡¡

I have a switch powerconect (Dell/cisco).

I have one prolem. When i etablish channel group and LAG with another switch i cant  ping the vlan interface 100.

If the interfaces are not in a channel group i can ping this vlan interface.

Why i can't ping the vlan interface when the LAG its etablished?¿¿?¿?

I put the config with explanation:

Ok, this is the config

!Current Configuration:
!System Description "PowerConnect M6220, 3.1.5.2, VxWorks 6.5"
!System Software Version 3.1.5.2
!System Operational Mode "Normal"
!
configure
vlan database
vlan  100
exit
hostname "SW-xxxxxxx"
stack
member 1 1
member 2 1
exit
switch 1 priority 12
switch 2 priority 11
exit
ip address none
ip routing--------->Routing for ipv4 enable
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.0.4.1 --->DEFAULT GATEWAY IN THE SAME SUBNET OF THE VLAN INTERFACE 100
interface vlan 100
routing
ip address  10.0.4.7  255.255.255.0-->VLAN INTERFACE 100
exit


!
interface ethernet 1/g17
channel-group 2 mode auto --------->member of channel group 2 and vlan 100
switchport access vlan 100
exit

!
interface ethernet 2/g17
channel-group 2 mode auto------->member of channel group 2 and vlan 100 mode auto(lacp)
switchport access vlan 100
exit

!
interface port-channel 2
switchport access vlan 100-------->Portchannel 2 member of vlan 100

In this escenario you can view 2 interfaces in a chanel group:

If the LAG its etablished with the other switch i can´t ping te interface 10.0.4.7.
If one interface (1/g17 or 2/g18)its not in the channel group i can ping the interface 10.0.4.7

Why i can't ping the 10.0.4.7 when the LAG its etablished ¿? Please help.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
New Member

Re: Cannot ping vlan interface with LAG etablished¿?¿?

Hi,

it looks like , you have issue with STP.

I reckon , you need to disable the STP in dell ... I hope it will be connected with LAG

Please check it and let me know.

4 REPLIES
New Member

Re: Cannot ping vlan interface with LAG etablished¿?¿?

Hi,

it looks like , you have issue with STP.

I reckon , you need to disable the STP in dell ... I hope it will be connected with LAG

Please check it and let me know.

New Member

Re: Cannot ping vlan interface with LAG etablished¿?¿?

OMG ¡¡ Now it works.

STP its recommended with LACP. Why stp bloqs the ports???

Thanks ¡¡

New Member

Re: Cannot ping vlan interface with LAG etablished¿?¿?

Hi,

Due to internal connectivity structure of dell switches , it creates loop and keeps LAG ports in blocking . I had same issue and when i had raised query against dell , they recommanded that STP should be disabled.

I think , you are also having same issue.

Please give rating your query has got rectified.

New Member

Re: Cannot ping vlan interface with LAG etablished¿?¿?

Vinod , thanks a lot.

It was driving me crazy ¡¡¡¡

regards ¡¡

1119
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content