Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Cisco 2960 SW trunk with Huawei

Hi everybody,

Cisco 2960 SW gigabit ethernet 0/1 interface connected with Huawei 2309 SW from gigabit ethernet 0/0/1 interface . But trunk interface not working. And I configured Huawei and Cisco for voice, ip phone. but not working. Can you help me?

Cisco 2960

!

spanning-tree mode pvst

spanning-tree extend system-id

!

vlan internal allocation policy ascending

!

interface GigabitEthernet0/1

switchport mode trunk

!

interface GigabitEthernet0/2

!

interface Vlan1

no ip address

no ip route-cache

!

ip http server

ip http secure-server

!

control-plane

!

!

line con 0

login local

line vty 0 4

login local

line vty 5 15

login

!

end

HUAWEİ S2700-26TP-EI-DC

#

vlan batch 203 600

#

cluster enable

ntdp enable

ntdp hop 16

ndp enable

#

bpdu enable

#

dhcp enable

#

undo http server enable

#

drop illegal-mac alarm

#

vlan 203

description INTERNET

vlan 600

description VOICE

#

interface Vlanif1

ip address dhcp-alloc

#

interface Ethernet0/0/1

port link-type trunk

port trunk allow-pass vlan 2 to 4094

ntdp enable

ndp enable

#

interface Ethernet0/0/2

voice-vlan 600 enable

port hybrid untagged vlan 203

ntdp enable

ndp enable

#

interface Ethernet0/0/3

voice-vlan 600 enable

port hybrid untagged vlan 203

ntdp enable

ndp enable

#

interface Ethernet0/0/4

voice-vlan 600 enable

port hybrid untagged vlan 203

ntdp enable

ndp enable

#

interface Ethernet0/0/5

voice-vlan 600 enable

port hybrid untagged vlan 203

ntdp enable

ndp enable

#

interface GigabitEthernet0/0/1

port link-type trunk

port trunk allow-pass vlan 2 to 4094

ntdp enable

ndp enable

#

interface NULL0

#

snmp-agent

snmp-agent local-engineid 000007DB7F00000100002DC7

snmp-agent sys-info version v3

#

user-interface con 0

idle-timeout 0 0

user-interface vty 0 4

#

return

?

1 REPLY
Gold

Re: Cisco 2960 SW trunk with Huawei

Hi Dong,

Not sure if this is due to speed and duplex problem, is your interfaces showing as up on both sides?

I would try below configuration.

Cisco

interface GigabitEthernet0/1

switchport mode trunk

speed 1000

duplex full

HUAWEİ

interface GigabitEthernet0/0/1

port link-type trunk

port trunk permit vlan all

Hope that helps.

Regards

Najaf

Please rate when applicable or helpful !!!

835
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content