Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

Hi Experts,

On cisco 6513 running as VSS I have enabled the cmd no power enable switch 1 module 2 but still the module stats is ok could you tell me why?

were as it should go offline. could you tell me IS this the bug? Thanks in advance.

On Cisco 6513 running IOS Version 12.2 33(SXI)

Cisco6513#sh running-config | be no power

no power enable switch 1 module 3

Cisco6513#show module 2

Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
2    2  Intrusion Detection System             WS-X6381-IDS       SAD12100IA8

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
2   0003.7ed1.1689 to 0005.7df1.18af   1.2   5.1(1)CSX    8.5(0.46)RFW Ok

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
2  Pass

Thanks in advance.

REgards,

Fariha

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
VIP Super Bronze

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

fariha,

I tested it this in  a VSS pair

1-here is a staus of module 3 before I issued any command

DD-A#sh module switch 1 slot 3
Switch Number:     1   Role:   Virtual Switch Active
----------------------  -----------------------------
Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
  3    8  CEF720 8 port 10GE with DFC            WS-X6708-10GE      SAL1306HZHL

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
  3  0021.a0ef.4880 to 0021.a0ef.4887   1.6   12.2(18r)S1  12.2(2009092 Ok

Mod  Sub-Module                  Model              Serial       Hw     Status
---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------
  3  Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3C     SAL1307JRXQ  1.2    Ok

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
  3  Pass

2-Here is  the messsage after I issued the command

DD-A(config)#no power enable switch 1 module 3
%Power admin state updated
DD-A(config)#
Dec 11 08:54:46.982 EST: %C6KPWR-SW1_SP-4-DISABLED: power to module in slot 3 set off (User Request)

3-Here is the status of the module after I disabled the power to it

DD-A(config)# do sh module switch 1 slot 3
Switch Number:     1   Role:   Virtual Switch Active
----------------------  -----------------------------
Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
  3    8  CEF720 8 port 10GE with DFC            WS-X6708-10GE      SAL1306HZHL

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
  3  0021.a0ef.4880 to 0021.a0ef.4887   1.6   12.2(18r)S1  12.2(2009092 PwrDown

Mod  Sub-Module                  Model              Serial       Hw     Status
---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------
  3  Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3C     SAL1307JRXQ  1.2    PwrDown

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
  3  Not Applicable

4-Here is the staus of the  module after I enabled power to it

DD-A(config)# do sh module switch 1 slot 3
Switch Number:     1   Role:   Virtual Switch Active
----------------------  -----------------------------
Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
  3    8  CEF720 8 port 10GE with DFC            WS-X6708-10GE      SAL1306HZHL

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
  3  0021.a0ef.4880 to 0021.a0ef.4887   1.6   12.2(18r)S1  12.2(2009092 Ok

Mod  Sub-Module                  Model              Serial       Hw     Status
---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------
  3  Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3C     SAL1307JRXQ  1.2    Ok

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
  3  Pass
DD-A(config)#

HTH

Reza

Please rate helpful posts

8 REPLIES
VIP Super Bronze

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

Hello Fariha,

Here you have turned off switch 1 module 3 but in your show command, you are looking at module 2

In a VSS envirement you should use

show module switch 1 slot 2

Can you clarify?

Reza

New Member

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

Hi raza,

Sorry that was typo mistake.

Cisco6513#sh running-config | be no power
no power enable switch 1 module 2

Cisco6513#show module 2

Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
2    2  Intrusion Detection System             WS-X6381-IDS       SAD12100IA8

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
2   0002.7ef1.1580 to 0002.7ef1.15af   1.2   5.1(1)CSX    8.5(0.46)RFW Ok

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
2  Pass

Any help would be highly appriciated.

NOTE: No issues with the normal switch only the issue occured with the VSS.....

Thanks in advance.

VIP Super Bronze

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

Hi fariha,

Does "show module switch 1 slot 2" gives you the same out put?

Reza

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

When you do a 'show power switch 1' after 'no power switch 1 module 2', what does it show?

New Member

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

Hi,

Cat6500# show power switch 1  ( It says the power is on plz see below)

output:

2 Intrusion Detection System   140.22  1.36   140.22  1.36  on    on

.

Okay can you tell me what will happen if I run the cmd #enable power switch 1 module 2 ? Will the card restarts??? or what exactly will happen?

Waiting for your reply.

Thanks

Fariha

Message was edited by: fariha zain

VIP Super Bronze

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

fariha,

I tested it this in  a VSS pair

1-here is a staus of module 3 before I issued any command

DD-A#sh module switch 1 slot 3
Switch Number:     1   Role:   Virtual Switch Active
----------------------  -----------------------------
Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
  3    8  CEF720 8 port 10GE with DFC            WS-X6708-10GE      SAL1306HZHL

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
  3  0021.a0ef.4880 to 0021.a0ef.4887   1.6   12.2(18r)S1  12.2(2009092 Ok

Mod  Sub-Module                  Model              Serial       Hw     Status
---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------
  3  Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3C     SAL1307JRXQ  1.2    Ok

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
  3  Pass

2-Here is  the messsage after I issued the command

DD-A(config)#no power enable switch 1 module 3
%Power admin state updated
DD-A(config)#
Dec 11 08:54:46.982 EST: %C6KPWR-SW1_SP-4-DISABLED: power to module in slot 3 set off (User Request)

3-Here is the status of the module after I disabled the power to it

DD-A(config)# do sh module switch 1 slot 3
Switch Number:     1   Role:   Virtual Switch Active
----------------------  -----------------------------
Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
  3    8  CEF720 8 port 10GE with DFC            WS-X6708-10GE      SAL1306HZHL

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
  3  0021.a0ef.4880 to 0021.a0ef.4887   1.6   12.2(18r)S1  12.2(2009092 PwrDown

Mod  Sub-Module                  Model              Serial       Hw     Status
---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------
  3  Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3C     SAL1307JRXQ  1.2    PwrDown

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
  3  Not Applicable

4-Here is the staus of the  module after I enabled power to it

DD-A(config)# do sh module switch 1 slot 3
Switch Number:     1   Role:   Virtual Switch Active
----------------------  -----------------------------
Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
  3    8  CEF720 8 port 10GE with DFC            WS-X6708-10GE      SAL1306HZHL

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
  3  0021.a0ef.4880 to 0021.a0ef.4887   1.6   12.2(18r)S1  12.2(2009092 Ok

Mod  Sub-Module                  Model              Serial       Hw     Status
---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------
  3  Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3C     SAL1307JRXQ  1.2    Ok

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
  3  Pass
DD-A(config)#

HTH

Reza

Please rate helpful posts

New Member

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

Hi Raza,

Thanks for the testing Its an amazing to have technical guys like you who will go beyond and help us.

a) Could you tell me what version are you running on the cat 6500 ?

b) Okay I totally agree it should work as expected. But I dont know why it didn't work for me looks like bug will research on this.

c) Anyhow last but least question is I have enabled the cmd: no power switch 1 module 2 as you see in the config but still the module stays up.

My question now is what will happen if i run the cmd ## power switch 1 module 2 ?

Any comment on this would be appriciated.

Regards,

Fariha.

VIP Super Bronze

Re: Cisco 6513 cmd:no power not working as expected

Fariha,

Thanks for your kind comments

a) Could you tell me what version are you running on the cat 6500 ?

I am running SXI2a and testing SXI3.

My recommendation is that you should defiantly run SXI2a because there are some nasty bugs in earlier versions like SXI1 and SXI2.

b) Okay I totally agree it should work as expected. But I dont know why it didn't work for me looks like bug will research on this.

Take a look at the release notes for SXI2a and earlier.  I read it a while back, but do not recall seeing bugs regarding power to modules

c) Anyhow last but least question is I have enabled the cmd: no power switch 1 module 2 as you see in the config but still the module stays up.

My question now is what will happen if i run the cmd ## power switch 1 module 2 ?

I noticed during the testing that when you powered up the module, it will restart the module and run diagnostic on it before bring it up completely.

basically when you power it down it is the equivalent of taking the module out of the chassis and putting it back.

In your case, you should take the module out of the chassis and reinsert it to the same chassis  or another chassis to see if behaves normal after that.(if the module is not in production of course)

HTH

Reza

733
Views
0
Helpful
8
Replies
CreatePlease to create content