Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Cisco Network Assistant

I installed and was able to use the Cisco Network Assistant. But when I setup the enable and vty passwords I get a dialog windows stating "Please enter your username and password for realm 'level_15_access' on xxx.xxx.xxx.xxx"

what username and password is it asking for? I know this is linked to setting up the enable and vty passwords but I can't figure out why.

9 REPLIES
Hall of Fame Super Blue

Re: Cisco Network Assistant

Cedric

If you haven't set up a local username then try

1) no username/password = enable secret password

2) username = cisco/password = enable secret password

Jon

New Member

Re: Cisco Network Assistant

cedric, on the device your trying to access, you can,

config t

ip http server enable (to use the enable password to login

or

ip http server local (to use login of an account setup locally on the device)

then try to connect using CNA

New Member

Re: Cisco Network Assistant

I'm having the same issue. I am comparing the configs from 2 switches. One works with CNA, the other doesn't. Same model switch.

Goal: set up CNA using the same user/enable passwords as telnetting into the switch.

A few questions:

I looked at the vty settings for the working switch:

ip default-gateway 111.222.333.444

ip classless

ip http server

ip http secure-server

the non-working:

ip default-gateway 111.222.333.444

ip classless

ip http server

ip http authentication local

The working VTY:

ine con 0

stopbits 1

line vty 0 3

password 7 blahblahblah

login

length 0

line vty 4

password 7 blahblahblah

login

length 0

line vty 5 14

password 7 blahblahblah

login

transport input telnet

line vty 15

password 7 blahblahblah

login

transport input telnet

the NON working:

line con 0

line vty 0 4

password 7 blah

login

length 0

line vty 5 14

password 7 blah

login

line vty 15

password 7 moreblah

login

transport input telnet

I just configured the line vty 15 and where it says password, I had to use "password 0 enablepswd". With a "sh run", it gave me the above.

Shouldn't it work?? The other one does!

New Member

Re: Cisco Network Assistant

I'm having the same issue. I am comparing the configs from 2 switches. One works with CNA, the other doesn't. Same model switch.

Goal: set up CNA using the same user/enable passwords as telnetting into the switch.

A few questions:

I looked at the vty settings for the working switch:

ip default-gateway 111.222.333.444

ip classless

ip http server

ip http secure-server

the non-working:

ip default-gateway 111.222.333.444

ip classless

ip http server

ip http authentication local

The working VTY:

ine con 0

stopbits 1

line vty 0 3

password 7 blahblahblah

login

length 0

line vty 4

password 7 blahblahblah

login

length 0

line vty 5 14

password 7 blahblahblah

login

transport input telnet

line vty 15

password 7 blahblahblah

login

transport input telnet

the NON working:

line con 0

line vty 0 4

password 7 blah

login

length 0

line vty 5 14

password 7 blah

login

line vty 15

password 7 moreblah

login

transport input telnet

I just configured the line vty 15 and where it says password, I had to use "password 0 enablepswd". With a "sh run", it gave me the above.

Shouldn't it work?? The other one does!

Re: Cisco Network Assistant

Hi,

Use the username "en" and password whatever you have specified.

that should work

Hope this Helps

Shaheen

Re: Cisco Network Assistant

hi,

Try removing the command. "ip http authentication local"

the non-working:

ip default-gateway 111.222.333.444

ip classless

ip http server

ip http authentication local

Also try to just provide the enable password without any username.

Hope this helps,

Regards,

Pravin

New Member

Re: Cisco Network Assistant

I think that's it! the ip http authentication local was the problem.

Re: Cisco Network Assistant

Nice to know.

Please rate if helpful.

Regards,

Pravin

New Member

Resolve it by adding the

Resolve it by adding the below command ::::

(conf)# ip http authentication local

5150
Views
4
Helpful
9
Replies