Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Cisco Nexus switches and jumbo frames

Perhaps someone can help us out a little bit. 

We have a Nexus switch that is connected to a bunch of servers and has an upstream connection to our core. 

For some reason we see the switch transmitting a lot of jumbo packets despite the fact that none of the servers are sending jumbo packets. In fact the egress port doesn't see any inbound jumbo packets..

Ethernet1/15 is up

  Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: f866.f27d.6fe4 (bia f866.f27d.6fe4)

  MTU 1500 bytes, BW 10000000 Kbit, DLY 10 usec,

     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA

  Port mode is trunk

  full-duplex, 10 Gb/s, media type is 10g

  Input flow-control is off, output flow-control is off

  Rate mode is dedicated

  Switchport monitor is off

  Last link flapped 1week(s) 3day(s)

  Last clearing of "show interface" counters never

  1 minute input rate 30267072 bits/sec, 21384 packets/sec

  1 minute output rate 41052528 bits/sec, 20295 packets/sec

  Rx

    141428733917 input packets 117006081538 unicast packets 24404722805 multicast packets

    17933114 broadcast packets 0 jumbo packets 0 storm suppression packets

    20710996269479 bytes

  Tx

    134309200288 output packets 15170283276 multicast packets

    32333 broadcast packets 3234301155 jumbo packets

    23749465522981 bytes

    0 input error 0 short frame 0 watchdog

    0 no buffer 0 runt 0 CRC 0 ecc

    0 overrun  0 underrun 0 ignored 0 bad etype drop

    0 bad proto drop 0 if down drop 0 input with dribble

    76208 input discard

    0 output error 0 collision 0 deferred

    0 late collision 0 lost carrier 0 no carrier

    0 babble

    0 Rx pause 0 Tx pause

How can this be?  Why is it sending jumbo packets?  Is it somehow combing multiple Ethernet packets together?

1 REPLY
New Member

Cisco Nexus switches and jumbo frames

Hi,

did you solve the issue?

i have the same problem with the Nexus 4001i switch.

thanks,

Yaron

247
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content