Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

cisco nexus1000v install VEM fail[RunCommandError],But vsm is OK

Hi ,all

i install vsm is ok,on a single esxi5.0 host

my pc use vmware workstation 8,install a esxi5.0,windows2008.

my nexus version:

Nexus1000v.4.2.1.SV2.1.1

my esxi version:

VMware ESXi 5.0.0 build-469512

if i use  Nexus1000V-install_CNX,,install VEM,there is no host select ;

if i use CLI on vmware esxi,there is some Error.

the first command time :

~ # esxcli software vib install -d /vmfs/volumes/datastore1/test/VEM500-20121019150116-BG-release.zip

[RunCommandError]

Command '['/sbin/jumpstart', '--method=start', '--plugin=libloadvem-v150.so']' terminated due to signal 11

Please refer to the log file for more details.

the secend command time:

~ # esxcli software vib install -d /vmfs/volumes/datastore1/test/VEM500-20121019150116-BG-release.zip

[InstallationError]

Error in running mv /tmp/img-stg/data/cisco-ve.v00 /tardisks/:

Return code: 1

Output: mv: cannot rename '/tmp/img-stg/data/cisco-ve.v00': No such file or directory

It is not safe to continue. Please reboot the host immediately to discard the unfinished update.

Please refer to the log file for more details.

---------if i reboot ,Repeat the above

nexus1000v# show svs connections

connection vcenter:

    ip address: 192.168.190.1

    remote port: 80

    protocol: vmware-vim https

    certificate: default

    datacenter name: demohuang

    admin: n1kUser(user)

    max-ports: 8192

    DVS uuid: de 24 22 50 0a 1b e5 20-14 48 f6 88 35 39 72 92

    config status: Enabled

    operational status: Connected

    sync status: Complete

    version: VMware vCenter Server 5.0.0 build-434157

    vc-uuid: FF4A56F4-4D30-4266-967E-3507C5B18EC6

.

nexus1000v# show module

Mod  Ports  Module-Type                       Model               Status

---  -----  --------------------------------  ------------------  ------------

1    0      Virtual Supervisor Module         Nexus1000V          active *

Mod  Sw                  Hw     

---  ------------------  ------------------------------------------------ 

1    4.2(1)SV2(1.1)      0.0                                             

Mod  MAC-Address(es)                         Serial-Num

---  --------------------------------------  ----------

1    00-19-07-6c-5a-a8 to 00-19-07-6c-62-a8  NA

Mod  Server-IP        Server-UUID                           Server-Name

---  ---------------  ------------------------------------  --------------------

1    192.168.190.100  NA                                    NA

* this terminal session

Everyone's tags (3)
1 REPLY
Cisco Employee

Old issue, but posting my

Old issue, but posting my resolution to this issue in case anyone else hits it like I did and finds that there is next to nothing about this error message on the interwebs. The solution in my case was pretty simple: make sure that the N1KV VSM virtual machine (and all other virtual machines for that matter) are powered down on the host where you're attempting to manually install the VEM.  With any luck, your VEM install will succeed.

383
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content