Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k

Cisco SG110-24 as extension for Fritzbox 7490 LAN (Germany)

Hey folks!

I just purchased a Cisco SG110-24 to get mor speed in my private LAN and wanted to combine it with my router FRITZBOX_7490. But I have an issue that the switch routes the IP addresses properly when beeing booted. What kind of settings need to be made?

Once I managed it manually that both are operating OK, it lasts only until the next power up of the 230 V. That is annoying and not what I would like to have.

Does anyone of you mad a similar experience and which actions made the two units work together?

Everyone's tags (1)
5 REPLIES
VIP Purple

Hello Joerg,

Hello Joerg,

the SG110 is basically a dumb switch with nothing to configure and nothing to manage. I am not clear on what the problem is. How do you get both to work together ? What exactly happens when your problem occurs ?

Hey,

Hey,

the router FRITZBOX_7490 provides the IP addresses for the devices, manages the WAN and LAN, but the SG110 does not route them through, I can not ping the router from my PC nor any other device, I must boot the router and switch in a special order and connect the two devices manually so that the switch feeds through the IP messages. I know that the SG110 is a dumb device, I have already an unmanaged switch (100 Mbit for an other brand) which is operating as expected. The SG110 is recognizing all devices connected to it 1 Gbit or 100 Mbit, the LEDs are flashing... but not switching the IP addresses through.

I switch off the two during the night for some hours using a timer switch (hardware, to dis-/connect the mains supply 230 V).

I suspect an incompatibility of the physical layer used int the 2 devices.

VIP Purple

Hello Joerg,

Hello Joerg,

you are probably right that the problem is at layer 2. There is nothing to configure or upgrade on the Cisco side, so I am proposing a few things:

1)The Fritzbox has a MAC filter, I guess that is turned off ?

2) The only device you CAN update is the Fritzbox Fritz!OS, make sure it is loaded with the latest version (System --> Update --> Find New Fritz!OS)

3) When the problem occurs, try and connect two devices to just the switch and configure them with a static IP addresses from within the same subnet. Can they communicate ?

By the way, just to be sure, do you have the PoE model, or the one without PoE ?

Hey,

Hey,

thank you very much for your suggestions I looked for 1.) but could not find a menu  to switch the MAC filter; for 2.) my router is always at the latest state of OS 3.) I did not try it.

BUT I changed now to the previous brand and hooked up a TP-LINK TL-SG1024 and it is running fine a since then. So I am pretty sure that it is an issue on the physical layer how the ETHERNET PHYs are harmonising.!

Sorry but that is the reality - I hope this feedback helps CISCO to look for the issue and find a solution. - Cheers! ;-)

VIP Purple

Hello,

Hello,

weird indeed. The only other thing I can possibly think of is that maybe you are using Cat5 cabling and not Cat5e ?

99
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content