Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Clients not receiving addresses from DHCP

I have a Cisco 2811 router and have configured it to be a DHCP server at a remote site.  It seems like it should be pretty straight forward to configure DHCP.  Apparently I'm missing something because I can't get clients to receive an address.  Below are the applicable parts of the config.  I also have tried associating the DHCP pool with the Claims vrf and that did not work either.

ip dhcp excluded-address 10.10.30.0 10.10.30.99

ip dhcp excluded-address 10.10.30.201 10.10.30.255

ip dhcp pool Claims_Office

   network 10.10.30.0 255.255.255.0

   domain-name fmi.com

   default-router 10.10.30.253

   dns-server 10.10.10.191

   lease 7

interface FastEthernet0/0

description Claims Office

vrf forwarding Claims

ip address 10.10.30.253 255.255.255.0

duplex auto

speed auto

no mop enabled

interface FastEthernet0/0/0.1205

description Claims Office

vrf forwarding Claims

encapsulation dot1Q 1205

ip address 192.168.103.2 255.255.255.252

Everyone's tags (2)
2 REPLIES
Green

Clients not receiving addresses from DHCP

Nathan,

I think the issue is with your exclusions

ip dhcp excluded-address 10.10.30.0 10.10.30.99

This will exclude the full subnet

Can you try changing it to

!

no ip dhcp excluded-address 10.10.30.0 10.10.30.99

ip dhcp excluded-address 10.10.30.1 10.10.30.99

!

Then retry a dhcp test

See what the output from show ip dhcp pool looks like before and after the change

Regards,
Alex.
Please rate useful posts.

Regards, Alex. Please rate useful posts.
New Member

Unfortunately that didn't

Unfortunately that didn't work.  Here is the output before:

 

Pool Claims_Office :
 Utilization mark (high/low)    : 100 / 0
 Subnet size (first/next)       : 0 / 0
 Total addresses                : 254
 Leased addresses               : 0
 Pending event                  : none
 1 subnet is currently in the pool :
 Current index        IP address range                    Leased addresses
 10.10.30.1           10.10.30.1       - 10.10.30.254      0

 

And after:

Pool Claims_Office :
 Utilization mark (high/low)    : 100 / 0
 Subnet size (first/next)       : 0 / 0
 Total addresses                : 254
 Leased addresses               : 0
 Pending event                  : none
 1 subnet is currently in the pool :
 Current index        IP address range                    Leased addresses
 10.10.30.1           10.10.30.1       - 10.10.30.254      0

What I want is for it to assign addresses from 10.10.30.100-199

 

130
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content