Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Collision errors with hub attached to 3750.

Hi,

I'm getting collisions on a port on my 3750 where a 3com 10/100mb hib is attached. Due to hubs working in half duplex I decided to set the interface to "duplex half" and "speed auto" and the port goes down (no green or amber lights). If I set the interface to "duplex half" "speed 100" I get the same response, as soon as I do a "no duplex" and "no speed" the interface comes back up with and works but with collisons.

i thought setting to half duplex will remove the collisions not the function of the port :/ ?

2 REPLIES
Hall of Fame Super Blue

Re: Collision errors with hub attached to 3750.

"i thought setting to half duplex will remove the collisions not the function of the port :/ ?"

No it wont. If the link is running at half duplex then you will always see collisions. That is the whole idea of using a switch and running full duplex on the links ie. no collisions.

Is there a reason you are connecting hubs to your switches ?

Jon

New Member

Re: Collision errors with hub attached to 3750.

The single port goes into a test domain running tonens of packet ininstecting tools and sniffers. I span various ports from my stack to this port and the servers on the test domain get the info to analyse.

So a hub on a switch will always see collisions, no probs.

162
Views
0
Helpful
2
Replies