Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Configured a remote spanning session, but the spanning vlan is disabled. How can I enable it?

I have trouble spanning traffic in my 6509

Here's my monitor configuration:

------------------------------------------------------------------

Session 2

---------
Type                   : Remote Source Session
Source Ports       :
    Both               : Gi1/1
Destination RSPAN VLAN : 83

------------------------------------------------------------------


and I assigned a trunk port at Gi2/1 allowing vlan 83 to another switch.Gi1/1 is up and has traffic going through. However, there's no traffic through Gi2/1 (up as well) at all.

It looks good. However, when I do show vlan id 83, the remote span vlan is shown disabled:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

show vlan id 83

VLAN Name                             Status    Ports
---- -------------------------------- --------- -------------------------------
83  RSPAN_VLAN03                     active    Gi2/1, Po1

VLAN Type  SAID       MTU   Parent RingNo BridgeNo Stp  BrdgMode Trans1 Trans2
---- ----- ---------- ----- ------ ------ -------- ---- -------- ------ ------
83  enet  100083     1500  -      -      -        -    -        0      0

Remote SPAN VLAN
----------------
Disabled

Primary Secondary Type              Ports
------- --------- ----------------- ------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

How come the remote span vlan is disabled? and how can I enable it?

Everyone's tags (2)
4 REPLIES

Re: Configured a remote spanning session, but the spanning vlan

I have trouble spanning traffic in my 6509

Here's my monitor configuration:

------------------------------------------------------------------

Session 2

---------
Type                   : Remote Source Session
Source Ports       :
    Both               : Gi1/1
Destination RSPAN VLAN : 83

------------------------------------------------------------------


and I assigned a trunk port at Gi2/1 allowing vlan 83 to another switch.Gi1/1 is up and has traffic going through. However, there's no traffic through Gi2/1 (up as well) at all.

It looks good. However, when I do show vlan id 83, the remote span vlan is shown disabled:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

show vlan id 83

VLAN Name                             Status    Ports
---- -------------------------------- --------- -------------------------------
83  RSPAN_VLAN03                     active    Gi2/1, Po1

VLAN Type  SAID       MTU   Parent RingNo BridgeNo Stp  BrdgMode Trans1 Trans2
---- ----- ---------- ----- ------ ------ -------- ---- -------- ------ ------
83  enet  100083     1500  -      -      -        -    -        0      0

Remote SPAN VLAN
----------------
Disabled

Primary Secondary Type              Ports
------- --------- ----------------- ------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

How come the remote span vlan is disabled? and how can I enable it?

Hi,

To configure an RSPAN source session, use the same session number for a source and a destination RSPAN VLAN and to configure an RSPAN destination session, use the same session number for a source RSPAN VLAN and a destination port.

Check out the below link for configuring RSPAN in 6500 series switches

http://www.cisco.com/en/US/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/12.1E/native/configuration/guide/span.html#wp1043258

Hope to Help !!

Ganesh.H

Community Member

Re: Configured a remote spanning session, but the spanning vlan

remote spanning was configured correctly as follows

monitor session 1 source vlan 83
monitor session 1 destination interface Gi2/1

but no traffic was mirrored to the destination port

Re: Configured a remote spanning session, but the spanning vlan

remote spanning was configured correctly as follows

monitor session 1 source vlan 83
monitor session 1 destination interface Gi2/1

but no traffic was mirrored to the destination port

Can you share the spanning configuration which you have configured in your switch.

Ganesh.H

Community Member

You need to add the "remote

You need to add the "remote-span" keyword with the vlan configuration of vlan 83.

2115
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content