Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

connectivity issue

Hi All,

we have  two switches connected via a trunk link that is configured as below::

!

interface FastEthernet0/23

description Connection to SWITCH-1

switchport trunk allowed vlan 4094

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

interface FastEthernet0/23

description Connection to SWITCH2

switchport trunk allowed vlan 4094

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

2 hosts that belong to VLAN 4094 are attached to each switch as per the network diagram. sometimes these servers are not able to communicate with each other. The ARP table on the servers is missing the other host entry.

any clue?

is there anything wrong with the configuration?

Switch1:

interface FastEthernet0/5

switchport access vlan 4094

switchport mode access

no cdp enable

spanning-tree portfast

Switch2:

interface FastEthernet0/3

switchport access vlan 4094

switchport mode access

no cdp enable

spanning-tree portfast

thanks

Jean

4 REPLIES
VIP Super Bronze

Re: connectivity issue

Hi Jean,

Have you tried using another vlan number e.g 40 or 90....?

Also there in no network diagram attached.

What type of switches are these?

HTH

Reza

New Member

Re: connectivity issue

Hi Reza,

These are 2960 switches. Actually i didn't try to change the VLAN number because i am still using a number within the range [ 1 to 4095 ] but i will try to do that.

let me know if the network diagram is upload successfully.

thanks again for your help.

Jean

VIP Super Bronze

Re: connectivity issue

Great, I see the network diagram.  One more thing you can try, if this is the only vlan on all theses switches then you can try changing the trunk to access port for the link connecting the switches together and see if the problem goes away.

HTH

Reza

New Member

Re: connectivity issue

thanks Reza,

I  will try to do the below change from trunk to access just for troubleshooting but i think that the port has to remain as a trunk to carry any news Vlans in the future.

if you have any other ideas please let me know !

thanks again for your help !

268
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content