Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Content switch service keepalive problem

hi,

We are having css11000 series , which is confugured in very basic configuration.

one VIP , which is bounded to two seperates physical IP address machines. We need to load balance on a particular port. We have defined a serive for both servers and also defined keepalive port number PORT_NUMBER. But when we give command it still shows keepalive as ICMP which is default.

Service defined is

service trial

ip address 10.1.1.1

port 9530

keepalive port 9530

redundenbt-index 10

active

second server ( service is )

service trial

ip address 10.1.1.2 ( second server )

port 9530

keepalive port 9530

redundenbt-index 10

active

.

Here we are defining the servive keepalive for port 9530, so that load balancing will take place as per the 9530 port.

But when command

show service trial is given it shows keeplaive as ICMP and not 9530 port.

Due to which load balancing is not taking place.

We stopped service 9530 on one server to test our application. But it failed, this is because load balancer forwared some requests to the server on which 9530 service was stopped but ICMP is still running. So what needs to be done so that load balancing will take place properly as per the port 9530.

any link or sample configuration on cisco.com ? Appreciate it !

Thanx in advance

subodh

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
New Member

Re: Content switch service keepalive problem

What protocol is your application running? TCP? If so, try adding "keepalive type tcp" in addition to the "keepalive port" command, for BOTH service definitions.

BTW, I may be pointing out the obvious here... The CSS 11000 is EOL (has been for a while now). You might want to upgrade to CSS 11500 series.

HTH

1 REPLY
New Member

Re: Content switch service keepalive problem

What protocol is your application running? TCP? If so, try adding "keepalive type tcp" in addition to the "keepalive port" command, for BOTH service definitions.

BTW, I may be pointing out the obvious here... The CSS 11000 is EOL (has been for a while now). You might want to upgrade to CSS 11500 series.

HTH

144
Views
5
Helpful
1
Replies
CreatePlease login to create content