Cisco Support Community
Community Member

CRS to CRS basic Connectivity Issue


I have a very basic CRS connectivity issue.

CRS_R2-----Fiber Connectivity----ME_3400---Fiber Connectivity------CRS_R3

I had some basic connectivuty issue when i try to connect

the 2 CRS (R2-R3 ) point to point via ME-3400 switch. The problem is happening when i am trying to connect one

CRS to other ; else the same interface of CRS if connected to a normal router like R6,R7,R8 works fine. I am using the CRS for the first time

so thought if there is some special config u need to do to be able to ping.

I am pasting my relevant config below . Can you please help?

R2 - CRS

interface GigabitEthernet0/4/0/0.23

ipv4 address

ipv6 address 2002:9:9:23::2/64

dot1q vlan 12


interface GigabitEthernet0/4/0/0.25

ipv4 address

ipv6 address 2002:9:9:25::2/64

dot1q vlan 11

R3 - CRS

interface GigabitEthernet0/7/0/0.23

ipv4 address

dot1q vlan 12


interface GigabitEthernet0/7/0/0.34

ipv4 address

dot1q vlan 14

interface GigabitEthernet0/7/0/0.37

ipv4 address

dot1q vlan 15


vlan 11-14,16-19,21,37,78,101,106,108-109,112-114,121,123,128,143,146,156


vlan 157,178-179,189,197,200-205

interface GigabitEthernet0/2

description Interface connected to interface GigabitEthernet0/4/0/0 of R2

switchport trunk allowed vlan 11,12

switchport mode trunk

media-type sfp

interface GigabitEthernet0/3

description Interface connected to interface GigabitEthernet0/7/0/0 of R3

switchport trunk allowed vlan 12,14,15,17,22,101

switchport mode trunk

media-type sfp

From R2 i am trying to ping,

Ping which is unsuccessful

The other subinterfaces you see on R2 and R3 are connected to normal 7200/3700 routers and the connectivity works fine.



CreatePlease to create content