Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

Guys, I cant get my EIGRP to work on AS 101.... can someone help?

MAIN SITE:

hostname Router

!

!

!

!

!

ip ssh version 1

!

!

interface FastEthernet0/0

ip address 192.168.3.1 255.255.255.0

duplex auto

speed auto

!

interface FastEthernet0/1

no ip address

duplex auto

speed auto

shutdown

!

interface Serial0/0

ip address 192.168.2.2 255.255.255.0

!

interface Serial0/1

ip address 192.168.4.1 255.255.255.0

!

interface Serial0/2

no ip address

!

router eigrp 100

network 192.168.2.0

network 192.168.3.0

no auto-summary

!

router eigrp 101

network 192.168.4.0

network 192.168.3.0

auto-summary

!

ip classless

!

!

!

ip dhcp excluded-address 192.168.3.1 192.168.3.10

!

ip dhcp pool INTERNAL

network 192.168.3.0 255.255.255.0

!

line con 0

line vty 0 4

login

!

!

end

REMOTE SITE:

hostname Teays

!

!

!

!

!

ip ssh version 1

!

!

interface FastEthernet0/0

no ip address

duplex auto

speed auto

shutdown

!

interface FastEthernet0/1

ip address 172.17.5.1 255.255.0.0

duplex auto

speed auto

!

interface Serial0/3/0

ip address 192.168.4.2 255.255.255.0

!

interface Vlan1

no ip address

shutdown

!

router eigrp 101

network 198.168.4.0

network 172.17.5.0 0.0.0.255

auto-summary

!

ip classless

!

!

!

!

!

line con 0

line vty 0 4

login

!

!

end

is there something i am not seeing besides a Clock Rate on the interface???

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
New Member

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

You need to setup clock rate in one end and encapsulation on both:

MAIN SITE:

interface Serial0/1

ip address 192.168.4.1 255.255.255.0

encapsulation ppp

autodetect encapsulation ppp

clock rate 128000

REMOTE SITE:

interface Serial0/3/0

encapsulation ppp


Guido.

Please rate all the helpful comments.

8 REPLIES

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

router eigrp 101

network 198.168.4.0 <== on remote site, should this be 192.168.4.0 ?

HTH

Sam

New Member

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

it should or shouldnt be on there?

I put it on there since its the network I am connected to on the main router

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

then it should be 192.168 not 198.168

New Member

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

wow..i believe believe i mistyped... but still cant ping...

New Member

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

Can you ping 192.168.4.2 from the main site?

Is a lab back-to-back connection?

Guido

New Member

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

No I cannot. Should there be a clock rate?

New Member

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

You need to setup clock rate in one end and encapsulation on both:

MAIN SITE:

interface Serial0/1

ip address 192.168.4.1 255.255.255.0

encapsulation ppp

autodetect encapsulation ppp

clock rate 128000

REMOTE SITE:

interface Serial0/3/0

encapsulation ppp


Guido.

Please rate all the helpful comments.

New Member

Re: EIGRP not working.... easy. (configs are attached)

that works, thank you!

I tried to put the clock rate at 64000 earlier but it didnt work... i wonder how come?

118
Views
0
Helpful
8
Replies